Evenimentul Zilei > Justitie > Anunţ de ultimă oră în cazul crimelor de la Oneşti. Se întâmplă acum la Tribunalul Bacău
Anunţ de ultimă oră în cazul crimelor de la Oneşti. Se întâmplă acum la Tribunalul Bacău

Anunţ de ultimă oră în cazul crimelor de la Oneşti. Se întâmplă acum la Tribunalul Bacău

Cu privire la crimele de la Oneşti, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău au deschis un dosar penal in rem pentru comiterea infracţiunii de omor calificat.

Afară din Poliție cu incompetenții care au asistat la dubla crimă din Onești. Anunţ de ultimă oră în cazul crimelor de la Oneşti. Se întâmplă acum la Tribunalul Bacău. Decizia vine după ce doi muncitori au fost înjunghiaţi mortal luni seara, într-un apartament din Oneşti.

Procurorii precizează că audierea persoanei cercetate de comiterea faptei va fi realizată de îndată ce starea de sănătate o va permite. Criminalul a fost rănit de focurile de armă trase de poliţişti.

Anunţ de ultimă oră în cazul crimelor de la Oneşti

Tribunalul Bacău, sediul principal.

„În aceste împrejurări, o echipă formată din doi procurori din cadrul unităţii judeţene şi lucrători din cadrul I.P.J. Bacău – Serviciul de Investigaţii Criminale precum şi Serviciul Criminalistic s-a deplasat la faţa locului pentru efectuarea activităţilor de cercetare penală în vederea aflării adevărului şi lămuririi cauzei sub toate aspectele ce ţin de împrejurările în care a fost săvârşită fapta.

În acest sens, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem (dosar penal in rem) cu privire la fapta comisă şi au fost luate măsurile urgente pentru administrarea probelor privind activitatea infracţională constatată, respectiv a fost efectuată cercetarea la faţa locului, au fost identificaţi şi audiaţi martorii ce au asistat la desfăşurarea evenimentelor, au fost fixate şi ridicate mijloacele materiale de probă de la locul faptei, în acest moment ancheta fiind în desfăşurare”, se arată în comunicatul remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău.

Crima dublă de la Onești. Fratele uneia dintre victime acuză. Trupele speciale au plecat la luptă fără scut și berbec

Conferinţă de presă după crimele de la Oneşti

„Prin urmare, raportat la stadiul procesual al cercetărilor, în prezent nu putem oferi alte informaţii suplimentare, având în vedere pe de o parte necesitatea respectării drepturilor recunoscute de lege în favoarea persoanei cercetate pentru uciderea celor două victime iar pe de altă parte evitarea perturbării sau periclitării bunei desfăşurări a urmăririi penale, respectarea prezumţiei de nevinovăţie şi al caracterului nepublic al acestei faze a procesului penal, urmând să revenim ulterior cu alte informaţii de interes public”, se mai adaugă în comunicat.

Filmul complet al evenimentelor – de la sosirea primilor poliţişti până la împuşcarea criminalului – puteţi citi aici.

Conducerea Poliţiei Române a dispus ca o echipă de specialişti să se deplaseze de urgenţă în judeţul Bacău pentru a verifica modul de intervenţie la eveniment.

Marţi, la ora 14:00, la sediul Poliţiei municipiului Oneşti va fi organizată o declaraţie de presă. Vor fi anunţate primele concluzii în urma verificărilor.

Crima de la Onești, greșeli uriașe făcute de autorități. Explicațiile unui psiholog criminalist
explicaţie foto: Tribunalul Bacău, sediul secundar