Evenimentul Zilei > Actualitate > Crima de la Onești, greșeli uriașe făcute de autorități. Explicațiile unui psiholog criminalist
Crima de la Onești, greșeli uriașe făcute de autorități. Explicațiile unui psiholog criminalist

Crima de la Onești, greșeli uriașe făcute de autorități. Explicațiile unui psiholog criminalist

Mari greșeli făcute înainte de cele două crime comise la Onești. Ce părere are despre acest caz un psiholog criminalist.

Un psiholog criminalist a explicat ce greșeli s-au făcut în cazul celor două crime de la Onești. Doi bărbați au fostomorâți, luni, de un bărbat care i-a luat prizonieri sub amenințarea cuțitului. La mai bine de două ore de la apelul la 112 a ajuns la locul cu pricina și negociatorul poliției. După ce a comis crimele, bărbatul a fost împușcat.

Crime la Onești, părerea specialistului

Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, a vorbit despre acest caz unde s-au comis mari erori de către autorități.

„S-a pierdut foarte, foarte mult timp până a venit cineva de la Inspectoratul de Poliție al județului. Acel individ intră într-o criză de timp. E surescitat, e nervos, e coleric și nu se poate înțelege nimeni cu el. Poate dacă poliția din Onești ar fi primit aprobarea să acționeze ei fără să mai aștepte polițiști, experți, poate că totul ar fi fost cu un deznodământ fericit”. A spus specialistul.

Esențial ar fi fost ca negociatorul să ajungă cât mai repede cu putință la locul faptei. „În astfel de situații, negociatorul trebuie să vină în secunda doi acolo. Acest negociator, de regulă, trebuie să aibă pegătire psihologică și el trebuie să fie în legătură cu acest individ. (…) Trebuiau făcute toate doleanțele acestui individ.

„Trebuie să dea mână liberă forțelor de ordine să intervină”

Trebuia făcut conștient că nu îl duce nimeni cu vorba. Dacă negociatorul observă nu are cu cine să negocieze trebuie să dea mână liberă forțelor de ordine să intervină. După foarte puțin timp, poliția trebuia să își dea seama că nu are cu cine să negocieze și să acționeze rapid”. A mai explicat Liviu Chesnoiu, conform alephnews.

„Dacă informațiile publice sunt corecte, timpul în care au intervenit autoritățile este mult prea îndelungat. Eu cred că a lipsit ordinul de intervenție într-un timp util. Este vorba despre o lipsă de decizie din partea celor care au intervenit”. A explicat și Valeriu Șuhan.

Afară din Poliție cu incompetenții care au asistat la dubla crimă din Onești

Update. Detalii terifiante despre tragedia de la Onești. Soția criminalului, reținută