Evenimentul Zilei > Actualitate > Arafat, anunț îngrijorător : Sâmbătă depășim 866 cazuri. Nu mai sunt locuri la ATI
Arafat, anunț îngrijorător : Sâmbătă depășim 866 cazuri. Nu mai sunt locuri la ATI

Arafat, anunț îngrijorător : Sâmbătă depășim 866 cazuri. Nu mai sunt locuri la ATI

Bilanțul cazurilor de coronavirus pune în alertă autoritățile, care se confruntă cu mari probleme.

Cazurile de îmbolnăviri cu coronavirus continuă să crească în România și apar mari probleme în spitale. Acolo unde nu mai sunt locuri, după cum a anunțat secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Raed Arafat,Bil în această seară.

Este vorba despre Institutul Matei Balș, Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, Institutul „Marius Nasta” și spitalul militar de campanie, toate unitățile fiind din București. Situația este una fără precedent.

„Spitalele de terapie intensivă care primesc pacienți infectați cu COVID-19 nu mai au loc de terapie: Matei Balș, Marius Nasta, Ana Aslan, nu mai au locuri. Dacă apare un caz, îl vom muta în afara Bucureștiului. Și spitalul din Ploiești este ocupat la capacitate maximă. Soluția este să creăm paturi de ATI, să aducem ventilatoare. Avem stocuri și pentru că a apărut această problemă trebuie să apelăm la această soluție. Dar avem nevoie de personal (…) Și mâine vom avea o cifră record”, a anunțat Arafat la Digi 24.

Secretarul de stat din MAI prevede că sâmbătă va fi o zi și mai proastă și atunci când se va anunța bilanțul total al ultimelor 24 de ore, se vor înregistra și mai multe cazuri. Vineri, în întreaga țară, numărul de persoane depistate pozitiv a ajuns la 799.

„Față de joi, alte 109 persoane au cerut să iasă din spital. În total sunt peste 900 de pacienți externați la cerere (…) Faptul că se spune că asimptomaticii nu transmit virusul… Să nu ai cunoștințe și să spui vrute și nevrute… Toate studiile, publicate la nivel foarte înalt, spun clar că asimptomaticul și presimptomaticul transmit”, a mai afirmat Raed Arafat. El a mai precizat că vineri, la ora 18:00, erau raportate 866 de cazuri.

Numărul cazurilor din ATI era, în momentul anunțării datelor la ora 13:00, de 273 pe întreaga țară, dar între timp au mai crescut și se apropie de 280, a mai transmis Arafat.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: