Evenimentul Zilei > Actualitate > Anunț crucial pentru cei care locuiesc la bloc. În ce condiții ești scutit de plata întreținerii
Anunț crucial pentru cei care locuiesc la bloc. În ce condiții ești scutit de plata întreținerii

Anunț crucial pentru cei care locuiesc la bloc. În ce condiții ești scutit de plata întreținerii

Senatul României a modificat Legea asociaţiilor de proprietary. Astfel, pentru copiii mai mici de trei ani nu se plăteşte ”întreţinerea”.

Senatul a adoptat, luni, în plen, propunerea legislativă pentru modificarea Legii privind funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor în sensul exceptării copiilor mai mici de trei ani de la plata cheltuielilor repartizate într-un imobil după numărul de persoane.

Concret, pentru copiii mai mici de trei ani nu se plăteşte ”întreţinerea”.

Au fost înregistrate 134 voturi ”pentru” şi un vot ”împotrivă”.

„Copiii până la împlinirea vârstei de trei ani sunt exceptaţi de la plata cheltuielilor repartizate după numărul de personae”, prevede proiectul de act normativ amendat de Comisia pentru administraţie publică a Senatului.

Iniţiatorul propunerii legislative, deputatul liberal Florin Roman, explică în expunerea de motive a proiectului de act normativ că ”plata întreţinerii casei scării unui bloc este achitată de părinţi, iar copilul nu poate folosi liftul singur, nu poate utiliza lumina electrică de pe holuri decât în prezenţa părinţilor sau a unui adult”.

„Cheltuielile alocate fiecărui copil în vârstă mai mică de trei ani pentru întreţinerea blocului pot fi folosite de părinţi mai bine pentru costurile creşterii acestor copii”, susţine Roman.

Așa cum scrie la articolul 75 din Legea 196/2018, cheltuielile asociațiilor de proprietari, în funcție de modul de calcul și de criteriile de repartizare pe proprietăți individuale, sunt următoarele:

-cheltuieli pe număr de persoane care locuiesc sau desfășoară activități în proprietăți individuale;-cheltuieli pe consumuri individuale;

-cheltuieli pe cota-parte indiviză, în funcție de suprafața utilă a proprietății individuale;

-cheltuieli pe beneficiari, aferente serviciilor individuale ale proprietarilor, dar gestionate financiar prin intermediul asociației de proprietari;

-cheltuieli pe consumatori tehnici;

-cheltuieli de altă natură;

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

CITEȘTE ȘI  Grecia dă drumul la turism. Care sunt condițiile pe care trebuie să le respectați

CITEȘTE ȘI Cazul grotesc de la spitalul Foișor se poate repeta oricând. Barna: E ca într-un război

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: