Evenimentul Zilei > Social > Grecia dă drumul la turism. Care sunt condițiile pe care trebuie să le respectați
Grecia dă drumul la turism. Care sunt condițiile pe care trebuie să le respectați

Grecia dă drumul la turism. Care sunt condițiile pe care trebuie să le respectați

Grecia a făcut anunțul mult așteptat. Aceștia au hotărât ca turismul să fie pus în mișcare din 16 aprilie.

Veste bună pentru românii care vor să plece în vacanțe. Mai multe țări au hotărât că vor deschide turismul. Singura condiție pe care o cer este vaccinul.

Uniunea Europeană lucrează la o variantă de certificat verde pentru oamenii care s-au vaccinatr sau care au avut virusul, însă din ce în ce mai multe state au început să ia aceste decizii de unele singure.

Islanda a introdus deja certificate pentru cetățenii săi vaccinați, la fel face și Danemarca, iar Grecia a anunțat că își va deschide activitatea turistică de la mijlocul lunii mai pentru cei care s-au vaccinat cu ambele doze, au trecut prin COVID 19 şi au anticorpi sau au un test negativ.

Liber la vacanțe din 16 aprilie

”Am discutat chiar astăzi cu ambasadoarea Greciei în România și, din 16 aprilie, granițele României se vor redeschide pentru turiști, evident, cu niște condiții. Și acelea sunt: un formular de localizare, și acela este ușor completabil pe internet, sau cu certificat de vaccinare sau cu test PCR negativ.

Practic, sunt două momente. Momentul intrării în Grecia, și momentul revenirii în România. La momentul plecării în Grecia, turiștii români care ar dori să plece acolo ar avea nevoie de acest document care există și acum pe internet, un test PCR negativ sau certificat de vaccinare.

La momentul revenirii în țară, (…) dacă Grecia nu este pe lista aceea a CNSU-ului, nu e absolut nicio problemă, dacă totuși este, și cetățeanul român este vaccinat, și prin vaccinare înseamnă 10 zile de la rapel, de la a doua doză, intră fără carantină. Deci nu are nicio problemă.

Dacă nu are vaccinul și a fost bolnav de COVID în ultimele 90 de zile, lucru pe care îl poate dovedi fie cu un certificat medical, fie cu un test de anticorpi, de asemenea, nu intră în carantină”, a declarat ministrul Economiei și Turismului, Claudiu Năsui, la Antena 3.