Evenimentul Zilei > Social > Anunț bombă.. Control la DSP București din cauza suspiciunii unor nereguli
Anunț bombă.. Control la DSP București din cauza suspiciunii unor nereguli

Anunț bombă.. Control la DSP București din cauza suspiciunii unor nereguli

Nelu Tătaru face control la DSP București pentru a verifica deconturile testelor efectuate.

La DSP București se face o verificare, a anunțat vineri seară ministrul Sănătății Nelu Tătaru.  Controlul vizează inclusiv modul de decontarea a serviciilor de testare. Ministrul a spus că a luat această decizie după ce a primit o sesizare de la un laborator privat că nu a primit banii pentru testele efectuate.

„Ministerul a deblocat încă din februarie 51 de milioane de lei către DSP București”

Potrivit ministrului Nelu Tătaru, ministerul a deblocat încă din februarie 51 de milioane de lei către DSP București ca buget pentru decontarea testelor.

Deocamdată, în cadrul verificărilor pe care le-a început, DSP București a prezentat facturi de decont pentru teste în valoare de 1,720 de milioane de lei, respectiv 8,2 milioane de lei, a spus Nelu Tătaru. Acesta a precizat că evaluarea serviciului este in desfasurare. El speră că până la final vor fi și alte facturi.

Furnizorii privați de servicii de testare reclama că nu au fost plătiți

Furnizorii privați de servicii de testare au dat, vineri, un comunicat, prin care anunță că nu vor mai continua colaborarea pentru că nu au fost plătiți.

Întrebat de ce șefa DSP București mai este în funcție, tinand cont de existenta unor nereguli și disfuncționalități, iar generalul Ionel Oprea a fost numit pentru a coordona acest serviciu, Nelu Tătaru a spus că evaluarea la DSP București continuă, iar deciziile vor fi anunțate la final, potrivit digi24.ro.