Românca s-a pregătit în „Cetatea Eternă” împreună cu jucătoarea aflată pe locul 3 mondial, iar la finalul pregătirii, Sam Sumyk (51 de ani), antrenorul Muguruzei, a vorbit despre cele două tenismene, marile favorite de la Roland Garros 2018. „Simona şi Garbine sunt două jucătoare care pot juca foarte bine pe zgură. Nu o fac întotdeauna. Dacă va fi în sfârşit anul Simonei, sau va fi din nou anul lui Garbine la Paris, este de pus în categoria – mare necunoscută. Cu siguranţă, ele sunt pe lista fetelor la care te aştepţi să ajungă departe în turneu. Eu sper ca ambele să poată ajunge în finală.

Simonei nu i se poate eticheta de chocker, de jucătoare care ratează ocaziile mari. Nu este cu nimic mai slabă sau mai fragilă decât oricare altă jucătoare. A fost deja foarte departe, în fazele finale ale turneelor de Mare Şlem. Eu aş spune mai degrabă că, pur şi simplu, nu a fost ziua ei în acele finale. Dar va veni şi ziua ei. Pentru mine, este clar că, o jucătoare care atinge performanţele ei, reuşitele ei, este foarte puternică din punct de vedere mental. Este un lucru cert. Are un joc foarte solid şi bine pus la punct, are tot pachetul fizic. Va veni şi ziua ei. Va veni. va încheia cu unul sau mai multe turnee de Mare Şlem.

Garbine şi Simona seamănă, dintr-un anumit punct de vedere. Sunt jucătoare care arată emoţia şi mie îmi place, chiar dacă asta înseamnă că este şi multă energie negativă şi se mai încing spiritele la on-court-coaching. Cred că este bine să le dai frâu – nu le ascunde, nu le ţine în tine, dar învaţă să canalizezi toată această energie. Dacă le negi pur şi simplu, nu ai făcut nimic. Mie îmi plac aceste jucătoare. Şi asta le şi face bine”, a declarat Sam Sumyk, într-un interviu acordat ProSport.