Evenimentul Zilei > Politica > Antonescu suspectează un complot Iohannis-Orban- Atanasiu
Antonescu suspectează un complot Iohannis-Orban- Atanasiu

Antonescu suspectează un complot Iohannis-Orban- Atanasiu

Crin Antonescu a confirmat, indirect, că a fost „demisionat” din funcția de președinte interimar al PNL și a renunțat la candidatura la prezidențiale ca urmare a presiunii colegilor de partid.

Fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, a confirmat indirect faptul că îndepărtarea sa din funcție s-a petrecut ca urmare a unui plan pus la care de primarul Sibiului, Klaus Iohannis, și i-a nominalizat pe Ludovic Orban și Teodor Atanasiu drept presupuși complici. Practic, Crin Antonescu a insinuat că a luat decizia de a se retrage din fruntea partidului pentru a nu deschide un conflict în PNL în preajma alegerilor prezidențiale. „Puteam eu să-mi permit faţă de partidul pe care l-am condus (…) să vină un liberal care să spună «Antonescu e cel mai bun, Antonescu trebuie să candideze, Iohannis nu are nicio şansă». Altul să se ducă la un alt post de televiziune şi să spună, cum spuneau cei doi domni (Ludovic Orban și Teodor Atanasiu – n.r.) «Iohannis trebuie să candideze, că îmi spune mie lumea pe stradă că Antonescu nu şi Iohannis da». Eu nu puteam să fac asta pentru că nu puteam expune partidul la așa ceva”, a spus Antonescu, la Realitatea TV.

Fostul președinte liberal este convins că primarul Sibiului era în temă cu mișcările de trupe în favoarea sa. „De ce nu l-am sunat eu pe Klaus Iohannis să-l anunț? Pentru că la această decizie aveam dreptul, pe deplin, numai eu. Klaus Iohannis nu era luat pe nepregătite, de vreme ce unii oameni deja umblau prin oraş vorbind că nu mai pot traversa că-i prind cetăţenii şi spun să-l pună pe Iohannis, nu pe Antonescu”, a mai spus Antonescu, care a adăugat că a avut o discuție cu Klaus Iohannis luni seara în care l-a întrebat pe primarul Sibiului dacă vrea să candideze la președinție, acesta răspunzând că „nu”.

După acuzațiile voalate ale lui Antonescu, Atanasiu l-a ironizat pe fostul șef de partid. „Eu nu cred în teoria conspiraţiei la care face referire Antonescu”, a spus liderul PNL Alba, care a adăugat că este dreptul său să discute cu oricine din partid fără ca Antonescu să fi fost înștiințat.

Discuție Antonescu-Iohannis

Ieri, Iohannis și Antonescu au avut o discuție privată privind tensiunile apărute între ei în ultima vreme. Cel care a inițiat discuția a fost Iohannis, acesta dorind să știe în ce măsură se mai bucură de susținerea lui Antonescu la șefia partidului.

„Nu mi-a reproșat că l-am trimis în surghiun”, a declarat ulterior Iohannis, la Adevărul Live. Acesta a ironizat chiar retragerea lui Antonescu, spunând că uneori este mai bine să fii un candidat surpriză decât unul cunoscut în avans. „Dacă luăm cazul Crin Antonescu vedem că o pregătire prea timpurie te duce în direcția opusă. Am vrut să fim bine pregătiţi. Iată că nu a dus această pregătire la rezultatul dorit”, a spus el.

EVZ a scris sâmbătă, după ce Antonescu și-a anunțat demisia din fruntea PNL și a renunțat la candidatura la prezidențiale, că decizia sa a fost urmare a unei discuţii pe care a avut-o cu un grup restrâns de liberali, în cursul zilei de vineri.

Antonescu nu e sigur pe Iohannis ca prezidențiabil

Crin Antonescu a afirmat și că nu este convins în ceea ce privește capacitatea lui Iohannis de a se descurca în postura de președinte al României. „Sunt convins că are calități pentru a fi, sau a fi fost, un prim-ministru bun. Cred că și un lider de partid bun poate să fie. Nu știu, nici eu, mult mai mult decât dumneavoastră în acest moment, ce fel de candidat și ce fel de președinte ar fi Klaus Iohannis”, a spus Antonescu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: