Evenimentul Zilei > Justitie > ANTENA 3 şi OANA STANCU au pierdut procesul deschis de tatăl şefului ANI: obligaţi să plătească daune morale de 20.000 de euro!
ANTENA 3 şi OANA STANCU au pierdut procesul deschis de tatăl şefului ANI: obligaţi să plătească daune morale de 20.000 de euro!

ANTENA 3 şi OANA STANCU au pierdut procesul deschis de tatăl şefului ANI: obligaţi să plătească daune morale de 20.000 de euro!

Postul Antena 3 şi jurnalista Oana Stancu au fost obligaţi de judecători să plăteasca daune morale către Marian Georgescu, tatăl preşedintelui Agenţiei Naţioanle de Integritate (ANI), Horia Georgescu.

Judecătorii au constatat că postul de televiziune Antena 3 şi Oana Stancu au prejudiciat imaginea lui Marian Georgescu. Decizia poate fi contestată cu apel.

  • Minuta Judecătoriei, facută publică astăzi: "Admite în parte acţiunea completată şi precizata. Obligă pârâţii în solidar la plata sumei de 20.000 de euro – contravaloarea în lei la data plăţii -către reclamant reprezentând daune morale. Respinge ca neîntemeiat capătul de cerere privind formularea de scuze publice şi redarea dispozitivului hotărarii în cadrul a două emisiuni. Ia act că reclamantul nu solicită cheltuieli de judecata.Cu apel în 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică."

Mircea Badea a pierdut  cu Horia Georgescu
Nu este primul proces pierdut de Antena 3 şi jurnaliştii săi. Judecătoria Sectorului 1 a făcut publică motovarea sentinţei din 12 decembrie 2013, când magistraţii l-au condamnat pe Mircea Badea la plata a 5000 de euro, în solidar cu Antena 3, cu titlu de daune morale pentru încălcarea dreptului la demnitate a sefului ANI.

  • Jignirile lui Mircea Badea i-au oripilat şi pe judecători

Intr-o serie de emisiuni 2012, Badea l-a calificat, între altele, pe Horia Georgescu, "slugă băsistă jegoasă" şi "Oooo, anist". Modalitatea de exprimare a realizatorului TV, Mircea Badea "este pur si simplu insultătoare, nu este justificată nici de dezbaterea unui subiect de interes public şi nici nu se încadrează în limitele dozei de exagerare şi provocare permise de art. 10 CEDO şi jurisprudenţa Curtii". Acest articol este cel privind "libertatea de exprimare".

  • MAGISTRAŢI, despre Mircea Badea: „Exprimarea lui este pur si simplu INSULTĂTOARE!”

Mircea Badea a pierdut şi cu Robert Turcescu

În decembrie 2013, Judecătoria Sectorului 3 a dat câştig de cauză realizatorului Robert Turcescu, în procesul intentat prezentatorului emisiunii “În gura presei", Mircea Badea, pentru ameninţări şi instigare la violenţă. În urma acestui proces, Mircea Badea a fost obligat să publice sentinţa în trei ziare şi să plătească 1 leu, daune morale.

  • De ce a pierdut Badea procesul cu Turcescu. Motivarea judecătorilor
Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: