Evenimentul Zilei > Economie > ANPC, sprijin pentru datornici. Cine beneficiază de consiliere gratuită
ANPC, sprijin pentru datornici. Cine beneficiază de consiliere gratuită

ANPC, sprijin pentru datornici. Cine beneficiază de consiliere gratuită

Orice cetățean care are datorii neachitate de cel puțin 90 de zile poate primi consiliere gratuită și îndrumare de specialitate din partea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Într-un comunicat de presă, ANPC susține că vine în ajutorul celor care doresc să-și întocmească dosarul de deschidere a procedurii de insolvență.

Beneficiază de consiliere gratuită și îndrumare de specialitate și persoanele care au datorii a căror valoare totală depășește valoarea tuturor bunurilor aflate în proprietate (de cel puțin 15 salarii minime brute pe economie, adică 33.450 de lei), precum și consumatorii care nu au alte surse de venit și a căror situație financiară este iremediabil compromisă.

Printre altele, ANPC mai anunță că sprijină, prin intermediul Direcției de Insolvență Persoane Fizice, implementarea Legii insolvenței persoanelor fizice nr. 151/2015 prin consilierea consumatorilor vizați de actul normativ, cât și prin sprijinirea activității Comisiilor Teritoriale ce se regăsesc la nivelul fiecărui județ al țării. Comisia de insolvență este alcătuită din reprezentanții următoarelor instituții: Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Justiției, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, ANPC și ai Oficiului Național al Registrului Comerțului – Direcția Buletinul procedurilor de insolvență.

La acest moment, arată ANPC în comunicat, există în derulare dosare de insolvență ce vizează toate cele trei forme de redresare financiară a debitorului – procedura simplificată de insolvență, insolvența pe baza planului de rambursare și lichidare de active.

Cei interesați sunt sfătuiți să acceseze site-ul ANPC, secțiunea Insolvență Persoane Fizice, pagina de Facebook „Insolvență Persoane Fizice” sau să se adreseze direct Comisariatelor Județene pentru Protecția Consumatorilor pentru detalii și informații suplimentare.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.