Deși are doar opt ani, mâinile lui Kaleem cântăresc câte opt kilograme fiecare și au aproape 33 de centimetri lungime. Lucruri absolut banale, precum legarea șireturilor sau închiderea nasturilor, sunt de-a dreptul imposibile pentru băiețelul de opt ani, care nici la școală nu poate să meargă.

"Nu pot să merg la școală pentru că profesorii mi-au spus că celorlalți copii le este teamă de mine. M-au și bătut din cauza mâinilor mele uriașe. Mi-e greu și să mă îmbrac singur, dar nu știu dacă vreau ca medicii să mă opereze. Ar trebui să mă adoarmă și apoi să mă opereze. Dacă ar putea s-o facă fără injecție, ce bine ar fi", mărturisește Kaleem.

Părinții băiatului, care câștigă doar 15 dolari pe lună, sunt disperați. "Încă de când s-a născut, Kaleem avea mâinile de două ori mai mari decât în mod normal. Apoi, au tot început să crească", spune mama băiatului.

Din cauza lipsurilor financiare, și-au permis să-l ducă pe Kaleem doar la un medic local, care le-a spulberat orice speranță că micuțul ar putea fi tratat rapid și fără costuri prea mari.

"Până când nu va fi supus unor teste geentice complexe va fi greu de stabilit care sunt cauzele ce au dus la diformitatea mâinilor. Cu excepția acestui aspect, Kaleem are o stare de sănătate bună", a precizat directorul spitalului local.

Pe de altă pare, șeful secției de Pediatrie la Institutul de Cercetări Fortis, de lângă New Delhi, s-a arătat profund uimit de starea lui Kaleem. După ce a analizat fotografiile băiatului, medicul Krishan Chugh a estimat că ar putea fi vorba despre un limfangiom sau un hamartom, afecțiuni tratabile.