Evenimentul Zilei > Vremea > ANM a făcut anunțul mult așteptat. Români, pregătiți-vă!
ANM a făcut anunțul mult așteptat. Români, pregătiți-vă!

ANM a făcut anunțul mult așteptat. Români, pregătiți-vă!

ANM a publicat prognoza meteo pentru ziua de marți, 26 noiembrie 2019, iar veștile sunt extraordinare.

Soarele își va face din nou apariția în cea mai mare parte a țării, cu toate că temperaturile se vor menține la valori neobișnuit de scăzute pentru perioada în care ne aflăm.

Astfel, că vremea se anunță prietenoasă în majoritatea regiunilor țării. Precipitații pot apărea, însă, pe arii restrânse, în nordul Moldovei, Oltenia și Dobrogea, iar mercurul din termometre va indica valori cuprinse între -3 și 11 grade Celsius.

În București, vremea se anunță destul de mohorâtă, cu cer predominant noros și șanse de a apărea câțiva stropi de ploaie până spre sfârșitul zilei. Vântul va sufla slab până la moderat, cu o viteză de 24km/h, iar valorile termice se vor încadra între 0 și 7 grade Celsius. Totodată, umiditatea se va menține la pragul de 89%.

În zona montană, vremea se anunță foarte prietenoasă, cu  cer parțial senin și șanse minime să apară stropi de ploaie. Vântul va sufla slab, cu o viteză de doar 5 km/h, iar mercurul din termometre se va situa în jurul valorilor de -1 și 10 grade Celsius. Totodată, umiditatea va atinge pragul de 78%.

Litoralul românesc va fi lovit de precipitații și vânt care va sufla slab până la moderat, cu 31 km/h. De asemenea, valorile termice se vor situa între 3 și 11 grade Celsius, iar umiditatea va ajunge la pragul de 89%.