Fosilele au fost găsite pe creasta unei stânci din regiunea Mării Albe, Rusia şi conţin molecule de colesterol, un tip de grăsime care reprezintă un semn distinctiv al vieţii animalului. Acest tip de fosilă era deja cunoscut, dar clasificarea sa nu era prea clară până acum. Unii paleontologi se gândeau, de fapt, că era vorba de celule gigant cu aspect celular ameboid, de ciupercă sau de experimente falimentare ale evoluţiei, aparţinând unui regn diferit de cel animal.

Găsirea moleculelor de colesterol în fosile a reprezentat pentru paleontologi un punct de cotitură, care a permis identificarea Dickinsoniei printre primele animale terestre ale regnului animal. ''Este vorba de un organism antecedent aşa-zisei explozii a vieţii din Cambrian de acum 540 de milioane de ani'', a explicat Brocks.

Potrivit autorilor, Dickinsonia a trăit între o lume antică unicelulară dominată de primele forme de viaţă bacterică şi o lume mai modernă, populată de animale care s-au răspândit rapid pe toată planeta, titrează Il Messaggero