Evenimentul Zilei > Politica > ANI i-a venit de hac unui primar important. Ce decizie a luat prefectul
ANI i-a venit de hac unui primar important. Ce decizie a luat prefectul

ANI i-a venit de hac unui primar important. Ce decizie a luat prefectul

După ce a fost găsit incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI), primarul Municipiului Pitești, Cornel Ionică, a fost demis printr-un ordin al prefectului Emilian Dragnea. Fostul primar a spus că a aflat vestea din presă, lăsând de înțeles că va contesta ordinul de demitere.

Primarul Municipiului Pitești a fost demis, după ce a fost găsit incompatibil de Agenția Națională de Integritate.

„În temeiul art 26 din Legea 340/2004 republicată, s-a emis ordin prin care se constată încetarea de drept, înainte de termen, a mandatului de primar, conform legii 176/2010, legii 340/2004, respectiv Raportului de evaluare al ANI, nr. 13908/G/II – 2016. Cu drept de plângere la Tribunalul Argeș în termen de 10 zile de la comunicare.”, a transmis Prefectura Argeș, informează epitesti.ro.

Ordinul de încetare înainte de termen a mandatului de primar al Municipiului Pitești al lui Cornel Ionică a fost emis de prefectul județului Argeș, Emilian Dragnea.

Acesta a fost emis ca urmare a hotărârii definitive a Înaltei Curți de Casație și Justiție prin care Ionică a fost declarat în conflict de interese administrativ.

Cornel Ionică are 10 zile la dispoziție pentru a contesta ordinul în instanța de contencios administrativ, pentru a cere suspendarea și anularea acestuia. Edilul a lăsat să se înțeleagă că va ataca ordinul în justiție.

„Eu nu l-am primit oficial, am fost informat, pe surse, de la ziariști. M-a sunat toată lumea, 30-40 de telefoane. Voi vedea în momentul în care îl am (n.r. – ordinul emis de prefect) ce va fi de făcut. Voi vedea cu juriștii ce e de făcut și ce o să fac. În momentul în care îl voi primi… Îl aștept. Și mă voi conforma din toate punctele de vedere ale legii.”, a declarat Cornel Ionică.

 
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: