Anglia învinge Mexicul şi priveşte spre Cupa Mondială

Anglia învinge Mexicul şi priveşte spre Cupa Mondială

Selecţionata engleză şi-a continuat seria de meciuri de pregătire pentru turneul final al Cupei Mondiale din Africa de Sud cu un succes, scor 3-1, obţinut pe Wembley în faţa Mexicului, o altă formaţie calificată la competiţia din acest an.

Oamenii lui Fabio Capello nu au arătat însă un fotbal prea strălucit în faţa naţionalei din America Centrală, care a irosit multe ocazii la poarta lui Robert Green. Carlos Vela, atacantul lui Arsenal Londra, a ratat două şanse imense de a înscrie în prima repriză, iar Carlos Salcido a nimerit bara porţii englezilor tot în prima parte a meciului.

Anglia a deschis scorul în minutul 17 prin fundaşul Ledley King - aflat la primul meci sub comanda lui Capello -, care a înscris cu o puternică lovitură de cap, dintr-o centrare a coechipierului său de la Tottenham Hotspur, Peter Crouch. Golul de 2-0 a venit în minutul 34, când Crouch a împins în poarta mexicanilor o minge respinsă de portarul Oscar Perez. Mexicul a revenit în meci cu câteva clipe înainte de pauză, când atacantul Guillermo Fraco a marcat din apropierea porţii. Scorul final a fost stabilit de fundaşul Glen Johnson.

În alte meciuri amicale, Coreea de Sud a învins Japonia cu scorul de 2-0, în timp ce Australia a învins rivala locală - Noua Zeelandă - cu 2-1, după ce "All Whites" au condus cu 1-0. Toate cele patru echipe sunt calificate la turneul final al Cupei Mondiale din Africa de Sud. Portugalia nu a reuşit să treacă de modesta selecţionată a Insulelor Capului Verde, scor 0-0, în ciuda faptului că vedeta Cristiano Ronaldo a evoluat pe toată durata partidei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Gazda turneului final din această vară, Africa de Sud, a remizat, scor 1-1, cu Bulgaria, în timp ce - la Buenos Aires - Argentina a distrus Canada cu scorul de 5-0. Pentru "pume" au marcat Maxi Rodriguez (de două ori), Angel Di Maria, Carlos Tevez şi Sergio Aguero.