Evenimentul Zilei > Actualitate > Angajaţii primăriei Constanţa, în grevă generală. Consiliul Judeţean îi sprijină moral
Angajaţii primăriei Constanţa, în grevă generală. Consiliul Judeţean îi sprijină moral

Angajaţii primăriei Constanţa, în grevă generală. Consiliul Judeţean îi sprijină moral

Cu primarul Radu Mazăre arestat preventiv, angajaţii primăriei Constanţa, afiliaţi la Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), pregătesc, alături de celelalte primării din judeţ, greva generală de joi. Angajaţii CJ Constanţa, cu preşedintele Nicuşor Constantinescu arestat la domiciliu, nu participă la grevă, ei făcând parte din alt sindicat, dar se solidarizează cu acţiunea colegilor din primărie.

Activitatea din toate sediile primăriei Constanţa şi din toate agenţiile fiscale ale Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale  Bugetului  Local , va fi întreruptă, joi, pe toată durata programului de lucru, potrivit Sindicatului Liber din Administraţia Publică-filiala Constanţa. „Membrii FNSA şi SLSAP Constanta cer scuze tuturor cetăţenilor pe care-i deservesc salariaţii din administraţia publică locală pentru acţiunea extremă la care au fost obligaţi să recurgă din cauza nepăsării Guvernului României faţă de situaţia salariaţilor care îşi desfăşoară activitatea în primării şi consilii judeţene”, transmit sindicaliştii.

Centrul de Informare Cetăţeni al Primăriei, Serviciul de Asistenţă Socială, cele şase agenţii fiscale, din oraş, ale Serviciului Public de Impozite şi Taxe Constanţa, vor fi închise joi, 30 aprilie, spune liderul sindical Eugenia Munteanu. La Starea Civilă se va lucra doar în regim de urgenţă, pentru eliberarea actelor de deces sau pentru oficierea  căsătoriilor programate. „Ne cerem scuze tuturor constănţenilor pentru măsura extremă la care s-a recurs şi precizăm că programul de lucru cu publicul va fi reluat luni, 04 mai 2015”, spun reprezentanţii sindicatului din  Serviciul de Taxe şi Impozite Constanţa.

Greva generală  este rezultatul nesoluţionării în mod favorabil de către Guvernul României a unor revendicări minimale: „Reglementarea şi liberalizarea acordării începând cu anul 2015 a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală şi creşteri salariale şi pentru salariaţii din administraţia publică locală din România sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice”.

Angajaţii Consiliului Judeţean Constanţa, care sunt afiliaţi la Publisind, vor avea program normal de lucru. Nu sunt excluse, însă, manifestări spontane de protest în spirit de solidaritate cu angajaţii din primărie. „Toate revendicările lor ne dor şi pe noi în aceeaşi măsură, suntem alături de ei. Publisind va organiza proteste începând din data de 20 mai” a declarat, pentru EVZ, Irina Rogoz, preşedintele sindicatului din CJ Constanţa.

 

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: