FBI a arestat marți doi foști angajați ai orașului acuzați că au sustras carduri bancare de la cadavre duse la morga din New York și au adunat sume de mii de dolari.

Fostii tehnicieni mortuari Willie Garcon și Charles McFadgen au fost acuzați de fraudă pe dispozitivul de acces după ce au folosit cardurile pentru o listă lungă de achiziții neautorizate, au spus procurorii.

Avocatul lui McFadgen a refuzat să comenteze, iar avocatului lui McFadgen i s-a trimis un mesaj.

Garcon, în vârstă de 50 de ani, din Brooklyn, a lucrat ca tehnician în autopsie și a transportat cadavre la Biroul medicului-șef medic în perioada mai 2018 – iulie 2020.

Prejudiciu de peste 20.000 de dolari

FBI a spus că a folosit carduri de credit și de debit de la patru persoane decedate pentru a face aproape 6.500 de dolari în achiziții, inclusiv un zbor din Newark, New Jersey, către Florida. De asemenea, el a cumpărat un aparat de aer condiționat și a plătit un bilet de parcare, au spus autoritățile.

McFadgen, în vârstă de 66 de ani, din Bronx, a realizat peste 13.500 de dolari în achiziții neautorizate folosind carduri bancare furate de la cinci persoane decedate, au spus autoritățile.

El le-a spus anchetatorilor că colegii săi i-au dat „aproximativ patru sau cinci carduri de credit în timp ce era angajat la OCME și aproximativ șase carduri de credit după ce s-a retras” în 2016, potrivit dosarelor instanței.

„A spus că a folosit cardurile pentru a face cumpărături mici, cum ar fi achiziționarea de timbre de la oficiul poștal și cumpărarea de alimente de la McDonald’s”, a scris agentul FBI Kerry Calnan într-o plângere penală.