Angajații care vor primi primă de Paşte sau alte cadouri

Angajații care vor primi primă de Paşte sau alte cadouri Sursa foto: Vadimgozhda | Dreamstime.com

Peste 71% dintre angajatorii care au participat la cel mai recent sondaj derulat de eJobs spun că vor oferi anul acesta, cu ocazia Sărbătorilor de Paşte, primă de Paște și/sau alte extra beneficii pentru angajaţii lor, se arată într-un comunicat al platformei de căutare de locuri de muncă.

În 31% din cazuri prima de Paște este de peste 1.000 lei

Unii salariați vor beneficia, de Paște de prime în bani, alţii de vouchere/tichete cadou, coşuri cu produse specifice sărbătorilor, tombole cu premii sau zile libere suplimentare. În schimb, 22% dintre companiile intervievate nu au alocat un buget în acest scop şi nu vor oferi nimic, iar 6,8% încă nu au luat o decizie finală.

"Angajaţii români sunt foarte familiarizaţi cu ideea de beneficii extrasalariale. Atât cu cele din pachetul standard, pe care îl primesc lună de lună, cât şi cu cele oferite cu ocazia sărbătorilor. De altfel, potrivit datelor sondajului, 91,5% dintre angajatori spun că au beneficii extrasalariale pentru angajaţi.

Deşi este mai mare numărul angajatorilor care prioritizează beneficiile oferite de Crăciun, iată că nici numărul celor care alocă buget pentru Paşte nu este mic deloc, iar bugetele depăşesc, în 31% dintre cazuri, suma de 1.000 de lei pentru fiecare angajat", a declarat Ana Călugăru, head of Communications în cadrul eJobs.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Angajatorii vor fi mai darnici la prima de Paște

O treime dintre angajatori (33,3%) spun că anul acesta, de Paşte, stimulentele care vor fi oferite salariaților se vor încadra între 201 şi 400 de lei/persoană, în vreme ce 16,7% din companii le vor acorda angajaților stimulente între 100 şi 200 de lei în acest scop.

Prime de Crăciun pentru angajați

Sursa foto: Dreamstime.com

Dar, vor fi și angajați mai norocoși: 14,3% dintre companii vor oferi sume între 401 şi 600 de lei, 2,4% între 601 şi 800 de lei şi tot la fel de mulţi între 801 şi 1.000 de lei. Față de anul trecut, valoarea beneficiilor a crescut în cazul a 40,5% dintre angajatori, în vreme ce 52,4% spun că au menţinut aceleaşi plafoane de buget. Doar 4,8% dintre angajatori spun că și-au putut permite doar sume mai mici, ca prime de Paște, în acest an, în vreme ce 2,4% încă nu ştiu dacă beneficiile pentru angajații lor vor fi mai mari sau mai mici.

"Există un nivel ridicat de corelaţie între ce îşi doresc angajaţii şi ce le oferă angajatorii atunci când vine vorba despre beneficii, chiar şi pentru situaţiile punctuale, cum sunt sărbătorile de Paşte sau de Crăciun. Astfel, întrebaţi pentru ce tip de beneficiu ar opta, 69% dintre cei 2.700 de respondenţi ai unui sondaj realizat în rândul candidaţilor au ales primele în bani. 25% ar vrea o zi liberă extra, pe 2 mai, iar 5% vouchere şi tichete cadou", a mai spus Ana Călugăru.

Despre sondaj

Sondajul a fost realizat în luna aprilie, pe un eşantion de 120 de companii, reprezentate de specialişti în HR, manageri de HR, manageri de departament şi antreprenori. Domeniile cu cea mai ridicată reprezentativitate au fost vânzări, construcţii/instalaţii, administrativ/logistică, IT/software, alimentaţie, HoReCa şi auto.

eJobs este o platformă de locuri de muncă unde se găsesc anunţuri cu salarii afişate, joburi din toate domeniile şi industriile, locuri de muncă remote şi în străinătate. Pentru recrutori şi angajatori, eJobs oferă acces la o bază de peste 5 milioane de CV-uri, precum şi o mulţime de soluţii de recrutare eficiente.