Mai mulți reprezentanți ai societății civile au fost invitați, la începutul lunii noiembrie, la Palatul Cotroceni pentru consultări legate de numirea unui nou guvern.
Președintele a anunțat că a luat decizia de a invita la Palat societatea civilă joi în jurul orei 11.00 dimineața. Noi am avut consultări cu partidele politice în toată după amiaza de joi, deci în timpul scurt am furnizat o adresă de email. Până la ora 12.00 noaptea am primit peste 5.500 de mesaje, unele indicau persoane, altele erau liste pentru președinte și, din toate mesajele, am făcut o selecție vrând, nevrând subiectivă”, a spus Andrei Moraru la Digi 24.
Întrebat dacă selecția a fost subiectivă sau, dimpotrivă, matematică, bazându-se pe cel mai mare număr de propuneri, Andrei Muraru a răspuns: „Evident (subiectivă, n.r.). Au existat oameni, în primii patru a fost Tudor Benga, care a fost și la masa de la Cotroceni, Adrian Despot în primele cinci nume… S-a respect și acest criteriu, dar am vrut și echilibru între ONG-urile din mainstream și ONG-urile din Piață”.