Evenimentul Zilei > Politica > Andrei Muraru, consilier prezidenţial: „Preşedintele a luat decizia de a invita la Palat societatea civilă în jurul orei 11 dimineaţa”
Andrei Muraru, consilier prezidenţial: „Preşedintele a luat decizia de a invita la Palat societatea civilă în jurul orei 11 dimineaţa”

Andrei Muraru, consilier prezidenţial: „Preşedintele a luat decizia de a invita la Palat societatea civilă în jurul orei 11 dimineaţa”

Consilierul prezidenţial, Andrei Muraru, şeful Departamentului Relaţii cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, a a vorbit despre felul în care a fost făcută selecția reprezentanților societății civile care au fost invitati la consultările de la Cotroceni.

Mai mulți reprezentanți ai societății civile au fost invitați, la începutul lunii noiembrie, la Palatul Cotroceni pentru consultări legate de numirea unui nou guvern.
Președintele a anunțat că a luat decizia de a invita la Palat societatea civilă joi în jurul orei 11.00 dimineața. Noi am avut consultări cu partidele politice în toată după amiaza de joi, deci în timpul scurt am furnizat o adresă de email. Până la ora 12.00 noaptea am primit peste 5.500 de mesaje, unele indicau persoane, altele erau liste pentru președinte și, din toate mesajele, am făcut o selecție vrând, nevrând subiectivă”, a spus Andrei Moraru la Digi 24.
Întrebat dacă selecția a fost subiectivă sau, dimpotrivă, matematică, bazându-se pe cel mai mare număr de propuneri, Andrei Muraru a răspuns: „Evident (subiectivă, n.r.). Au existat oameni, în primii patru a fost Tudor Benga, care a fost și la masa de la Cotroceni, Adrian Despot în primele cinci nume… S-a respect și acest criteriu, dar am vrut și echilibru între ONG-urile din mainstream și ONG-urile din Piață”.