Jurnalista Sidonia Bogdan a anunțat: ”Îl voi acționa în judecată pe Andrei Caramitru. Este prima dată, în cei 15 ani de presă liberă, în care mă simt hărțuită și agresată. Orice atac din acest moment la adresa mea din partea lui va fi lămurit în sala de judecată”. Replica vine după ce, în ultimele zile, a avut mai multe schimburi de replici, cu reprezentantul USR, pe Facebook.

De menționat că Andrei Caramitru este membru în comisia USR-PLUS care elaborează programul de guvernare al alianţei. El a fost consilierul șefului USR.

Scandalul a început după ce Caramitru i-a insultat și atacat pe mai mulți ziarișt, despre care a scris, pe Facebook, că sunt ”coprofagi”, ”cretin”, ”jeg uman”.

„Exista 3 tipuri de jurnalişti la noi

* (1) Cei buni şi independenţi, care vin cu analize deştepte, care critică inteligent si cu argumente (am un respect enorm pentru ei)

* (2) Sclavii (Gâdea, Badea etc) – care fac propaganda deşănţată, dar măcar e pe faţă şi asumată

* Dar mai e o categorie – (3) sclavii infiltraţi (se fac că sunt de fapt anti-sistem şi independenţi ca sa aibă audienţă printre noi, si se activează “când trebuie / când li se spune” ca sa decrebilizeze idei şi oameni). Ăştia sunt cei mai răi. Coprofagii”, a scris Caramitru pe pagina sa de Facebook.

A inclus-o în ultima categorie pe jurnalista Sidonia Bogdan şi, a postat o captură cu un comentariu al acesteia, cu următoarea explicație: ”Oameni buni – priviţi mizeria in formă umană. Ăştia sunt. Ăştia ne fac un rău mai mare decât oricine. Ăstia sunt instrumentele mafiei”. Și despre jurnalistul Ovidiu Vanghele, caramitru notează că este ”alt cretin”, ”din categoria 3”.

Andrei Caramitru s-a remarcat, în ultimele luni, prin luări de poziție deosebit de virulente. S-a ajuns până acolo încât, în aprilie, a trebuit să își ceară scuze, după ce o serie de parlamentari USR s-au delimitat de afirmaţiile sale în care a făcut referiri nepotrivite la Holocaust, remarci la care a reacționată până și ambasadorul Israelului în România.

Sursa: Știripesurse.ro