Dan Barna a anunțat că renunță la colaborarea cu Andrei Caramitru care era consilierul său. 

Acesta a anunțat, miercuri, pe forumul intern al formațiunii, că Andrei Caramitru nu are nevoie de titulatura de consilier al său pentru a conta, informează B1.

„Îi mulțumesc lui Andrei Caramitru pentru munca depusă la definitivarea si comunicarea unui program de guvernare consistent. Este o premieră necesară pentru România: programul de guvernare se face prin dialog, nu într-o debara, cum fac celelalte partide.

Am apreciat competența în economie a lui Andrei încă de la prima noastră întâlnire și trebuie să recunosc că are un potențial politic real. Cred că acum e un om politic pe propriile picioare, și poate aduce contribuții valoroase. Am aflat și eu din presă de opiniile sale, prea des. Andrei are drumul său și este un om valoros care a venit spre USR pentru că USR este alternativa care va schimba România. Andrei nu are nevoie de o titulară de consilier al meu pentru a conta.”, se arată în mesajul lui Dan Barna. 

Anunțul liderului USR vine în contextul declarațiilor controversate pe care le-a făcut Andrei Caramitru în ultima vreme. Cel mai recent derapaj a avut loc chiar miercuri, atunci când, supărat că PSD și ALDE, cu ajutorul UDMR, au trecut prin Parlament modificările la Codurile penale, Andrei Caramitru a scris pe Facebook că parlamentarii acestor formațiuni ar trebui exilați și lăsați să moară de foame.

Ion Caramitru, tatăl fostului consilier pe probleme economice al lui Dan Barna, a spus că fiul său a făcut greșeli mari de când și-a început cariera politică.

„Sunt foarte mândru de fiul meu și de mine, pentru că am putut să le ofer băieților mei o educație potrivită […] Andrei a exagerat mult, eu l-am certat pentru o scăpare inadmisibilă pentru un om de 43 de ani cu educația lui. În febrilitatea asta care îl agită și nu e de bun augur a folosit total impropriu un cuvânt care spune un singur lucru: Holocaust. Asta a fost o gafă de proporții cosmice”, a spus Ion Caramitru.

Citește și: