Evenimentul Zilei > Actualitate > Andone a plecat invins de la Omonia
Andone a plecat invins de la Omonia

Andone a plecat invins de la Omonia

La un an de la instalare, tehnicianul roman a renuntat la gruparea din Nicosia deoarece era sigur ca nu poate castiga campionatul in Cipru.

Antrenorul Ioan Andone a rupt ieri logodna cu Omonia Nicosia, grupare aflata pe locul secund in campionatul de fotbal din Cipru. Gestul poate fi interpretat ca o renuntare a celui poreclit „Falcosul” la lupta pentru titlu. Intre Omonia si liderul APOEL Nicosia exista o diferenta de patru puncte dupa 14 etape.

Motivul oficial, exprimat pe site-ul de internet al clubului, il constituie arbitrajele potrivnice de care echipa sa ar fi avut parte in campionat. Mai mult decat atat, „fluierasii” le-ar fi suflat in panze rivalilor de la APOEL.

Adevarul este ca Andone nu credea ca poate castiga titlul cu Omonia, motiv pentru care a decis sa renunte inainte de terminarea sezonului, cand ii expira contractul cu „verzii”. „Nu pot recupera diferenta fata de APOEL. Sunt decis sa plec din Cipru. Nu vreau sa-i incurc pe oamenii de la Omonia”, le-a spus Andone inainte de Sarbatori apropiatilor sai din Romania.

Andone incasa un salariu de 25.000 de euro pe luna. In locul romanului, la Omonia a fost instalat ieri Ioannis Matzourakis, fost antrenor la Xanthi Skoda, formatie eliminata in acest sezon de Dinamo din Cupa UEFA.

VIITOR

„Falcosul” este dorit la Poli Timisoara

Indepartat pe nedrept iarna trecuta de la Dinamo, dupa un conflict cu Ioan Becali, Ioan Andone a lasat-o pe Dinamo pe primul loc in campionatul intern si a plecat, in decembrie 2005, spre taramuri mai calde. In Cipru, „Ando” a preluat echipa Omonia Nicosia, pe care tocmai o eliminase din Cupa UEFA cu Dinamo. Pe banca tehnica a  „verzilor”, Andone a terminat campionatul pe locul doi, tinta fiind sa atace titlul in actuala stagiune. 

Eventul in 2004

Asta-vara, Andone a fost dorit inapoi la Dinamo, unde era iubit de suporteri si apreciat de conducatori. „Falcosul” a fost sustinut puternic de presedintele Nicolae Badea. Atunci, Andone n-a putut anula clauza de reziliere, in valoare de 300.000 de euro, pentru a reveni la clubul cu care, in 2004, a izbutit eventul Cupa-campionat.

Refuzata de Andone, Dinamo l-a numit pe Rednic antrenor principal. La un moment dat, s-a vorbit despre dorinta conducerii de a crea un cuplu Andone-Rednic pe banca tehnica a „cainilor rosii”. Primul ar fi fost director tehnic, iar cel de-al doilea – antrenor principal. „Daca Andone vrea sa vina la Dinamo, eu ma dau imediat la o parte. El merita sa conduca echipa mai mult decat mine”, a fost declaratia plina de fair-play a „Puriului”.

Fosti prieteni, Andone si Rednic s-au certat in trecut. In prezent, cei doi isi vorbesc, dar „intre noi nu va mai fi niciodata ca inainte”, dupa cum s-a exprimat chiar Andone, care si-a banuit acum doi ani fostul coleg de la Hunedoara ca a planuit pe ascuns, cu Borcea, sa-i ia locul la Dnamo.  

Asaltat de oferte

Pe adresa lui Ioan Andone au sosit, anul trecut, mai multe oferte. FC National, FC Arges, CFR Cluj si Poli Timisoara l-au contactat pe „Ando”, cu intentia de a-l repatria. In acest moment, doar Poli mai pare interesata de serviciile antrenorului.

La Omonia, Andone a facut echipa cu „secundul” Stefan Stoica, devenit intre timp „principal” la Universitatea Craiova, si ar fi vrut sa aduca mai multi fotbalisti romani. Florentin Petre, Claudiu Niculescu si Ionel Danciulescu sunt jucatorii dinamovisti cu care tehnicianul ar fi dorit sa lucreze si in Cipru. Din diverse motive, niciunul n-a ajuns la Omonia. Suporterii nu-l aveau la inima pe Andone, una dintre cauze fiind aceea ca antrenorul l-a dat afara pe brazilianul Paulo Rink, care statea mai mult prin baruri decat pe terenul de antrenament, dar era vedeta echipei.

Astazi, Andone va sta pentru ultima oara pe banca tehnica a celor de la Omonia, in partida de campionat cu AEL Limassol. „Plec de la Omonia, dar nu vreau sa fac alte comentarii”, s-a marginit ieri sa declare Andone. Tehnicianul va reveni in tara peste o saptamana.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: