Evenimentul Zilei > Justitie > Anchetele zilei: demnitari și milionari, la arestare
Anchetele zilei: demnitari și milionari, la arestare

Anchetele zilei: demnitari și milionari, la arestare

Procurorii DNA au făcut ieri cinci rețineri în două dosare intens mediatizate în ultima lună: „Retrocedărilor ilegale” și „Microsoft”.Magistrații Curții Supreme judecau aseară propunerile de arestare pentru 30 de zile.

„Microsoft”

● GABRIEL SANDU, fost ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada decembrie 2008 – septembrie 2010, pentru infracţiunile de luare de mită în formă continuată (două acte materiale) și spălare de bani.

● GHEORGHE ȘTEFAN, primar al municipiului Piatra Neamţ, preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid, trafic de influență și spălare de bani.

● DORIN COCOȘ, om de afaceri, trafic de influență și spălare de bani.

● NICOLAE DUMITRU, trafic de influență și spălare de bani. Ancheta vizează modul în care Ministerul Comunicațiilor a încheiat un contract cu firma Fujitsu -Siemens Computer. Potrivit DNA, Cocoș ar fi pretins și primit suma de 17,5 milioane de euro, pe care i-a împărțit cu Sandu și Ștefan, pentru a facilita câștigarea contractului. „Retrocedările ilegale”

● VIOREL HREBENCIUC, fost deputat, constituire a unui grup infracțional organizat, spălare de bani și patru infracțiuni de corupție. Ancheta vizează modul în care au fost retrocedate fraudulos 43.000 de hectare, cu ajutorul unor parlamentari (Ioan Adam, Ilie Sârbu), judecători, avocați și afaceriști. Partea lui Hrebenciuc și a fiului său, Andrei, arestat în dosar, era de 12.000 de hectare.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: