Evenimentul Zilei > Justitie > REVOLUȚIONARII sesizează NEREGULI în ANCHETA privind PROTESTUL din 10 AUGUST
REVOLUȚIONARII sesizează NEREGULI în ANCHETA privind PROTESTUL din 10 AUGUST

REVOLUȚIONARII sesizează NEREGULI în ANCHETA privind PROTESTUL din 10 AUGUST

Anchetele în dosarele privind evenimentele din 10 august 2018, conform legii în vigoare și a dispozițiilor CEDO, trebuiesc conexate, se arată într-un comunicat al Asociației 21 decembrie 1989.

În Dosarul Revoluției și 13-15 iunie 1990, CEDO  a statuat că a fost "atac generalizat și sistematic". Aceeași situație o avem și în 10 august 2018. Toate sesizările din dosarele Revoluției 1989 și 13-15 iunie 1990, au fost conexate conform deciziilor CEDO.
În dosarul 10 august 2018 situația este identică, se mai spune în comunicat.
Sesizările privind faptele săvârșite în aceleași împrejurări de timp și loc, cu participanți militari și civili, conform celor exemplificate mai sus arată necesitatea conexării lor.
Confuzia ce se dorește a fi creată prin depunerea de sesizări și cercetarea lor la diferite parchete (Parchet judecătorie sector, DIICOT,, Secția Parchetelor Militare) este una dorită de factorul politic (PSD+ALDE), factorul de decizie( MAI-Carmen Dan și gașcă de cucoși+ DGIPI-Doi și Un Sfert), totul prin "nebăgarea de seama" a celor doi generali ce conduc SPM (Cosneanu și Alexandru), deși legislația prevede clar că dosarele în care sunt implicați militari și civili, sunt de competență parchetelor militare.

Cele de mai sus sunt câteva precizări legale și de bun simt.
Cineva trebuie să îndrepte erorile săvârșite cu intenție în instrumentarea dosarelor 10 august 2018, pentru a opri manipularea prin anchetă și încadrări juridice. Pentru eficientă:
Domnule Procuror General Augustin Lazăr, Sesizați-va și opriți manipularea”, se mai arată în comunicatul semnat Grupul de victime privind evenimentele din 10 august 2018, membrii ai Asociația „ 21 Decembrie 1989 ”

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: