Evenimentul Zilei > Justitie > Anchetă la TVR, după scandalul Ligii Campionilor
Anchetă la TVR, după scandalul Ligii Campionilor

Anchetă la TVR, după scandalul Ligii Campionilor

Din 90 de minute, TVR a comentat la fața locului, cu greu, doar 17

Anunțată cu „surle și trâmbițe”, transmisia live a TVR de la finala Ligii Campionilor, desfășurată sâmbătă seară, la Berlin, a dezamăgit telespectatorii. Aflați acolo, comentatorii Emil Hossu- Longin și Marian Olaianos au transmis în direct doar primele șapte minute din meci și ultimele 10 minute ale primei reprize. În rest, partida a fost comentată din studioul de la București. Mai mult, în primele șapte minute nu s-a auzit aproape nimic pe post. Din studioul de la București s-au invocat „motive tehnice”. „Nu știu ce nu a mers. Cred că am transmis sute de meciuri, dar nu mi s-a întâmplat niciodată așa ceva. Am însă toată încrederea în Eurovisiune – cei care au grijă de transmisiile internaționale”, a spus Marian Olaianos.


FOTO: Emil Hossu-LonginUn simplu accident?

Surse din TVR, spun că circuitele au aparținut Telekom care „nu ne mai e prieten”. „Surprinzător, în timp ce transmisiunea TVR de la fața locului era căzută, alt circuit, asigurat de aceeași companie, era funcțional”, a adăugat un membru al delegației.


FOTO: Marian OlaianosScandalul din Germania a ajuns și pe masa directorului general. „Am avut discuții cu Răzvan Nicolescu și cu Titi Dincă, producător general al TVR, în locul lui Cristian Zgabercea. Le-am cerut o anchetă internă. Cu siguranță vom lua măsuri”, a spus Stelian Tănase, pentru EVZ.

Finala UEFA Champions League a fost difuzată pe trei posturi: TVR 1 și Dolce Sport (canale monitorizate) și Digi Sport (canal neinclus în monitorizări). Pe intervalul partidei dintre Juventus și Barcelona, TVR 1 a fost, la nivel național, cel mai urmărit post dintre canalele monitorizate.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: