DIICOT Olt a instrumentat dosarul traficului de minore din Caracal în 2012, iar până în 2017 cei găsiți vinovați au fost judecați. În stenogramele cuprinse în dosar apare și numele ”Pistol”, în contextul în care, la IPJ Olt există un polițist pe nume Constantin Pistol, șeful Biroului de Investigații Criminale al Poliției din Caracal.

Bărbatul a participat în data de 26 iulie 2019 la căutarea Alexandrei, fiind cel care a vorbit cel mai mult la telefon cu fata dispărută, de pe mobilul unui coleg, astfel că aceasta nu apare înregisttrată. Polițistul Pistol a fost și cel care a condus echipa ce a fost noaptea la casa lui Dincă și nu a pătruns în curte decât la 6 dimineața.

Libertatea a găsit, în dosarul penal 3357/104/2012*, un fragment de dialog între doi traficanți de carne vie, din Caracal, în care apare numele ”Pistol”. În discuția celor doi este vorba despre o minoră care a vrut să se ducă la poliție să reclame că este exploatată sexual, dar că ”i-a zis ăla, Pistol, să o lase moartă”, iar fata a renunțat ”când i-a zis acesta, las-o moartă, că n-ai dovezi”.

Polițistul neagă orice implicare în rețeaua condusă de ”Cocoș”. ”Eu am cercetat o mulţime de cazuri cu fete şi am aplicat legea”, le-a spus omul legii jurnaliștilor de la Libertatea.

Ceea ce însă reprezintă acum o certitudine e faptul că, în 2012, când anchetau dosarul, procurorii DIICOT au trecut cu vederea menționarea lui ”Pistol” ca protector din Poliție al traficanților, așa cum reiese din stenograme, și nu au anchetat cine era acesta.

IPJ Olt au transmis sursei citate că s-a dispus ”efectuarea de verificări” prin Biroul Control Intern vizavi de colegul lor, și că, în funcție de rezultatele cercetărilor, ”vor fi luate măsurile legale care se impun”.