Editura Evenimentul si Capital

Anatomia minciunilor judecătorului Danileț. Cum se încearcă compromiterea judecătoarei Gabriela Baltag și adevărata miză a jocurilor din CSM. EXCLUSIV.

19-03/danilet-baltag-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 9701 Vizualizari

Judecătorul Danileț a ieșit din nou la rampă. Am citit cu atenție documentul intitulat HOTĂRÂREA NR.5 din 05.03.2019 a Adunării generale a judecătorilor Tribunalului Cluj privind iniţierea procedurii de revocare a membrilor Consiliului Superior al Magistraturii aleşi din partea tribunalelor, respectiv a doamnei judecător Evelina Mirela Oprina şi a doamnei judecător Gabriela Baltag. Un document pe care l-am analizat punct cu punct.

Demersul judecătorilor de la Tribunalul Cluj este, evident, opera exclusivă a revocatului Danileţ. Cel care a fost extrem de vocal pe această temă.

Greu de înţeles este modul în care judecătorul Vasilică Danileț a reuşit să monitorizeze toate emisiunile la care a fost invitată doamna judecător Baltag.

Din două una: ori Vasilică este fan Antena 3, ori opera de monitorizare a doamnei judecător Baltag este rezultatul activităţii unor băieţi mult mai orientaţi decât Vasilică, probabil ceva ONG-uri preocupate de soarta justiției pe bani europeni. Sau nu…

Astfel, din prima judecătoarei Baltag i se reproşează afirmaţia: „judecători la mâna procurorilor”

Din păcate pentru Vasilică Danileț, aceasta afirmaţie este confirmata de acțiunile procurorilor DNA Oradea, soldata cu înlăturarea acestora din DNA, motivat de faptul că aduc atingere imaginii DNA. Prin urmare nu este vorba de nicio denigrare a bieţilor procurori abuzivi, ci doar de rostirea tare şi apăsat a unui adevăr dureros: judecătorii au fost ţinte ale unor procurori DNA.

I se reproşează doamnei judecător Baltag că l-ar fi criticat pe domnul procuror general Augustin Lazăr şi că ar susţine înfiinţarea SIIJ.

"Nu aş vrea să analizez declaraţiile domniei sale (n.r. procurorul general al Parchetului de pe lăngă ÎCCJ). Regretabil este că s-au făcut pe holul CSM şi pare că ăsta este adevărul. Ai pretenţia când vorbeşti de independenţa magistraţilor, să indici măcar un text de lege. în pachetul de legi nu există nicio prevedere, nu am găsit niciun text de lege care să aducă o îngrădire a sistemului judiciar. Constituţia vorbeşte despre principiul care guvernează activitatea procurorilor, şi care este controlul ierarhic”

Astfel, doamna judecător s-ar fi exprimat în sensul că NU doreşte să analizeze afirmaţiile domnului PG, deci nu există nicio critică la adresa procurorului general, iar dreptul de a susţine înfiinţarea SIIJ nu poate fi îngrădit, așa cum nici dreptul de a nu fi de acord cu SIIJ nu este îngrădit.

Denigrarea membrilor CSM este o altă afirmaţia puerilă.

„În emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3 din data de 24.09.2017 doamna judecător Gabriela Baltag a declarant că există o coaliţie împotriva aflării adevărului în CSM. „Niciodată nu se ştie ce se va întâmpla. Pot fi revocaţi oricând oameni. Vorbim despre existenţa unei coaliţii împotriva Inspecţiei Judiciare (IJ). Eu însămi am vorbit despre reformarea IJ, însă nu putem face asta împotriva legii. Avem un cadru legal M-am întrebat şi eu, împreună cu unii membri CSM, ce se întâmplă. Niciun judecător nu poate să accepte aceste lucruri care simt în afara legii

Prin această afirmaţie a denigrat colegii din CSM.”

Nu se precizează în document cum ar fi fost denigraţi colegii din CSM, de fapt nici nu a afirmat că ar exista o coaliţie în interiorul CSM, aceasta fiind interpretarea Danileţului, pur tendenţioasă şi punând în gura unui om cuvinte pe care nu le-a rostit.

„În emisiunea Exces de putere de la postul de televiziune Antena 3 din data de 22.09.2017, se arată că judecătoarea Gabriela Baltag, membră CSM, a sesizat vizite suspecte la Consiliul Superior al Magistraturii.„Inspectori de la Inspecţia Judiciară vin în vizită la unele persoane(...). Au fost persoane importante în acest sistem care au venit după sfârşitul orelor de program în această instituţie şi am vrut să cunoaştem care a fost motivul pentru care au venit. Solicitarea mea a fost respinsă", a declarat judecătoarea, vineri seară, la emisiunea „Exces de putere". Doamna judecător Gabriela Baltag susţine că şi Laura Codruţa Kovesi face vizite târzii la CSM. „Am văzut-o o dată, pe 18 ianuarie, seara, la ora 19 fară ceva, intrând în CSM. I-am întrebat pe colegi ce caută la ora aceea, era însoţită de o altă persoană(...). Mi s-a părut nefiresc. Nu am aflat nici în ziua de azi, pentru că nimeni nu a vrut să recunoască", a relatat judecătoarea''.

Prin aceste afirmaţii a denigrat colegii din CSM şi membri ai Inspecţiei judiciare şi a alimentat neîncrederea în această instituţie CSM atât din partea magistraţilor, cât şi a societăţii civile.”

Încă o fractură logică a judecătorului Danileț. Prin urmare a afirma că doamna LKC face vizite nocturne in CSM reprezintă o idee prin care sunt denigrați colegii din CSM şi nu trebuie să ne punem întrebări cu privire la scopul vizitei nocturne a doamnei LCK. Probabil că normalitatea vizează chemarea membrilor CSM la biroul Laurei Codruța Kovesi.

„În emisiunea „Adevăruri de viaţă" din data de 4 martie 2018 de la postul de televiziune Antena 3, doamna judecător Gabriela Baltag a susţinut că ar fi votat probabil revocarea lui Kovesi.„Nu ştiu ce au avut ei în vedere pentru că cererea asta nu a ajuns la secţia de judecători. Probabil aş fi votat revocarea lui Kovesi. Pentru că am urmărit argumentele şi am citit raportul. Nu pot spune mai multe. Este o procedură în curs de verificare, cineva trebuie să ia o decizie şi nu vreau să se spună că un judecător a spus mai mult decât îi permite codul deontologic".

Prin această afirmaţie a denigrat un procuror împotriva evaluării făcute de secţia pentru procurori a CSM”

Prin urmare în viziunea de independență a judecătorului Danileț, din nou dreptul la opinie este interzis unui membru CSM când vine vorba de LCK.

Nu se oprește aici.

O altă acuzație a lui Danileț este aceea că doamna judecător Baltag a acceptat existenţa pe Facebook a grupului public „Alături de Gabriela Baltag", grup care are peste 4000 de membrii, şi care promovează formaţiuni politice şi sprijină candidaţi pentru funcţii publice cu caracter politic, permiţând astfel folosirea prestigiului sau imaginii sale în scopuri politice''. Dintre postările recente menţionăm, cu titlu de exemplu, pe cea din 3 martie 2019 - „TĂRICEANU PREŞEDINTE, PSD - PRIM MINISTRU, „MARLANNIS - LA BECIUL DOMNESC".

Un as al comunicării pe rețelele sociale, așa cum este judecătorul Danileț, ar trebui să știe că un grup pe FB se creează în absența oricărui acord al persoanei al cărui nume este folosit. Așadar doamna judecător Baltag nu a acceptat înfiinţarea unui grup, pentru ca nu ştia de el. Înfiinţarea unui grup pe FB nu este supusă unei proceduri prealabile prin care se cere acordul persoanei vizate.

În document se mai spune: „Încă de la învestirea în funcţie s-a situat pe o poziţie beligerantă cu alte instituţii ale statului. L-a atacat pe preşedintele statului în ianuarie 2017 şi a adoptat o poziţie publică inacceptabilă în februarie 2017, printr-o scrisoare trimisă la un site care şi-a făcut o obişnuinţă încă din anul 2011 să atace justiţia şi magistraţii^. Aceeaşi poziţie critică, personală şi politicianistă o are în ianuarie 2018'".

În august 2017 a avut o poziţie individuală de criticare a unei declaraţii comune a CSM cu alte instituţii judiciare privind lupta împotriva corupţiei", susţinând că judecătorul nu poate sta la aceeaşi masă cu procurorul; a trimis această poziţie către un site specializat în atacarea justiţiei în ansamblu şi a magistraţilor individual.

Mai mult, conduita sa relevă ignorarea rolului CSM de garant al independenţei justiţiei, rol exercitat în calitate de entitate unică, ce reuneşte şi reprezintă, sub forma unui consiliu colegial, colectiv, atât magistraţii judecători, cât şi magistraţii procurori (potrivit deciziei CCR nr. 61/2018).”

Oameni buni, am citit și nu mi-am crezut ochilor. Potrivit lui Danileț este halucinant pentru un judecător să critice o afirmaţie care relevă un adevăr fundamental: judecătorii nu sunt pe poziţie de egalitate cu procurorii. Procurorul este doar o PARTE în procesul penal, iar afirmaţia este în sprijinul respectării acestui adevăr elementar.

Lovitura CRUNTA pentru Elena Udrea. Decizie FARA PRECEDENT in justitie! Iubita lui Alexandrov, DEVASTATA de veste

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro

Zăpada

38,00Lei

Fasoaica

15,00Lei

Pasa Lunga

24,00Lei

libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI