Evenimentul Zilei > Actualitate > ANAF a descoperit marea gaură din buget. 4 miliarde de euro dispar anual. Cine a provocat pierderea
ANAF a descoperit marea gaură din buget. 4 miliarde de euro dispar anual. Cine a provocat pierderea

ANAF a descoperit marea gaură din buget. 4 miliarde de euro dispar anual. Cine a provocat pierderea

Operațiunea „Portul Constanța” este în plină desfășurare. Inspectorii ANAF au controale de amploare, iar amenzile date sunt uriașe.

ANAF a declanșat o serie de controale de amploare în Portul Constanța.

Amenzi uriașe și acuzații de evaziune fiscală de patru miliarde de euro pe an în Portul Constanța, bani care se evaporă pe mare. Sunt pierderi colosale care au generat controale masive ale inspectorilor ANAF, informează Antena 3.  

Operațiunea ANAF în Portul Constanța a fost declanșată în urmă cu o lună. Aproximativ 100 de inspectori fiscali au fost dislocați, iar pe parcursul acestor zile au reușit să dea doar 61 de amenzi.  

Toate acestea se ridică la valoarea de 1.6 milioane de lei. Pentru cei mai mulți, această sumă nu este foarte mare, dacă luăm în calcul evaziunea fiscală care se presupune că se face în port. 

În fiecare an, există pierderi de patru milioane de euro, spun specialiștii, prin produse nefiscalizate care ajung în portul maritim. Operațiune din Portul Constanța este și acum în plină desfășurare.