Evenimentul Zilei > Actualitate > AMENZI USTURĂTOARE pentru şoferii care nu au avut ANVELOPE DE IARNĂ: Vezi drumurile acoperite cu ZĂPADĂ
AMENZI USTURĂTOARE pentru şoferii care nu au avut ANVELOPE DE IARNĂ: Vezi drumurile acoperite cu ZĂPADĂ

AMENZI USTURĂTOARE pentru şoferii care nu au avut ANVELOPE DE IARNĂ: Vezi drumurile acoperite cu ZĂPADĂ

Pe mai multe sectoare ale unor drumuri naţionale se semnalează zăpadă, în amestec cu material antiderapant, care măsoară între 1 şi 3 cm grosime, anunţă central INFOTRAFIC din Poliţia Română. În ultimele zile, pentru lipsa anvelopelor de iarnă, polițiștii rutieri au aplicat 19 sancțiuni contravenționale și au reținut 26 de certificate de înmatriculare.

Drumurile acoperite cu zăpadă şi material antiderapant sunt: pe DN67C Novaci – Rânca (în judeţul Gorj), pe DN7A Voineasa – limita cu judeţul Hunedoara, pe DN1R – în zona localităţii Beliş (în judeţul Cluj), pe DN7C Bâlea Cascadă – Cârţişoara (în judeţul Sibiu).

Poliția Română recomandă conducătorilor auto să circule prudent, să reducă viteza de deplasare în zonele cu carosabil alunecos, precum şi în apropierea trecerilor pentru pietoni, iar în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, polei, gheaţă sau mâzgă să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor concrete de drum. De asemenea, este necesar să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

MAI a anunţat că, în această săptămână, au fost constatate 345 de infracțiuni și peste 19 mii de contravenții, dintre care 3.852  pentru depășirea limitelor legale de viteză și 68 pentru consum de alcool.

Au fost reținute 1.120 de permise de conducere, dintre care 161 pentru depășirea vitezei legale și 95 pentru consum de băuturi alcoolice.