Evenimentul Zilei > Actualitate > AMENZI RECORD PE LITORAL. Inspectorii anti-fraudă AU ÎNCHIS aproape 40 de firme
AMENZI RECORD PE LITORAL. Inspectorii anti-fraudă AU ÎNCHIS aproape 40 de firme

AMENZI RECORD PE LITORAL. Inspectorii anti-fraudă AU ÎNCHIS aproape 40 de firme

Peste 250 de magazine, terase, baruri sau discoteci de pe litoralul României au fost controlate, în ultimele două luni, de inspectorii de la Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF).

Într-o amplă operațiune care a avut ca scop prevenirea şi combaterea fenomenului de evaziune fiscală, în lunile iulie şi august 2014 inspectorii Direcţiei generale antifraudă fiscală au verificat corectitudinea atât a administratorilor de plaje, care închiriază şezlonguri şi ambarcaţiuni de agrement, cât şi a patronilor de cluburi, restaurante şi terase de pe litoral.

Au fost verificaţi 264 de contribuabili şi au fost constatate 530 de abateri, pentru sancţionarea cărora inspectorii au dispus amenzi totale de 1,87 milioane lei şi confiscări de numerar şi bunuri în valoare totală de 198.490 lei. De asemenea, inspectorii au dispus suspendarea activităţii comerciale pentru 39 firme, deoarece au constatat că încălcau obligaţia legală de utilizare a casei de marcat sau de emitere a bonului fiscal.

Într-unul din cluburile de noapte verificate, inspectorii au identificat o cantitate de 311,8 litri de băuturi alcoolice (şampanie, whisky, vodka etc) în valoare totală de 105.272,52 lei, fără acte legale de provenienţă, pe care au confiscat-o.

Acţiunile de control ale inspectorilor antifraudă fiscală au beneficiat de suportul specific al echipelor mobile ale Jandarmeriei Constanţa. Direcţia generală antifraudă fiscală va continua verificarea activităţilor comerciale specifice sezonului estival şi îi îndeamnă pe cumpărători să ceară bon fiscal pentru fiecare bun sau serviciu achiziţionat, pentru că astfel beneficiază de siguranţă în consum şi echitate în tratament fiscal.