Evenimentul Zilei > International > Amenințare serioasă a vremii. Furtuna distruge tot în calea ei. Europa, în alertă
Amenințare serioasă a vremii. Furtuna distruge tot în calea ei. Europa, în alertă

Amenințare serioasă a vremii. Furtuna distruge tot în calea ei. Europa, în alertă

Furtuna Fabien, care a lovit nordul Spaniei, a determinat și întârzierea unui zbor către Cluj- Napoca.

Nordul Spaniei a fost lovit de o furtună puternică, numită Fabien, care a produs pagube materiale și a făcut mai multe victime. Vântul a atins viteze de până la 180 de kilometri pe oră, iar valurile au fost de 20 de metri înălţime, potrivit RADOR. Una din cele mai afectate regiuni a fost Galiția, unde s-au înregistrat peste 1.400 de evenimente în decurs de câteva ore.

Vântul puternic a provocat căderea copacilor în aproape toate zonele Spaniei ,întreruperea curentului și căderea rețelelor de telefonie. În Catalonia, un pescar și-a pierdut viața în mare, dupa ce a fost luat de valuri, alte persoane fiind rănite. Mai multe trenuri de mare viteză au întârziat din cauza întreruperii curentului, iar vântul puternic a afectat și cursele aeriene cu România.

Un avion care trebuia să plece sâmbătă spre Cluj-Napoca a înregistrat o întârziere de peste patru ore, după ce aparatul care trebuia să aterizeze la Saragosa a făcut o escală în Barcelona din cauza condițiilor meteorologice.

În cele mai multe localități afectate de furtuna Fabien, au intervenit unitățile de pompieri pentru a repara pagubele. Parcurile continuă să fie închise în Madrid și în alte orașe iar unul din principalele bulevarde ale Capitalei a fost închis pentru câteva ore pentru a scoate instalațiile luminoase de Crăciun, pentru a evita accidentele.