Evenimentul Zilei > Actualitate > Ambrozie până și în parcarea Agenției pentru Protecția Mediului
Ambrozie până și în parcarea Agenției pentru Protecția Mediului

Ambrozie până și în parcarea Agenției pentru Protecția Mediului

Proprietarii de terenuri sunt amendați pentru că nu taie ambrozia care în acest moment e în sezonul ei de înflorire, provocând alergii grave unui număr tot mai mare de oameni, însă autoritatea care împarte sancțiuni pentru protecția mediului ar avea propria ”cultură” de ambrozie, în curte, lângă gard. O imagine grăitoare a devenit virală, miercuri, pe Facebook.

”În această dimineață, 27 august 2019, parcarea Agenției pentru ”Protecția” Mediului Timiș este plină cu ambrozie înflorită. Noapte bună, România”, a scris internautul în descrierea fotografiei postate, conform Tion.ro.

Chiar în capătul parcării instituției, se văd plantele care provoacă cele mai mari alergii.

Contactat de EVZ, șeful Agenției pentru Protecția Mediului Timiș, Mihai Cepeha, a declarat că buruienile nu există. ”Nu știu de când este imaginea, nu cred că a fost făcută acum. Parcarea respectivă este pe domeniul public, nu ne aparține. Iar iarba este acum tunsă, puteți vedea”, a declarat acesta.

În Timișoara mai multe spații publice sunt invadate de ambrozie. Aceste plante au fost fotografiate inclusiv în parcuri. De exemplu, ambrozii floare au fost găsite în Parcul Botanic, spațiu de întreținerea căruia se pocupă societatea de profil a primăriei, Horticultura SA.

Sursa foto: Facebook

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: