Amazon a cumpărat siteul concurent din Marea Britanie, The Book Depository

Amazon a cumpărat siteul concurent din Marea Britanie, The Book Depository

Mulţi clienţi se tem că achiziţionarea librăriei online The Book Depository de către Amazon ar putea determina introducerea taxelor pentru transport pe siteul britanic.

Amazon a cumpărat ieri firma fondată în 2004, dar nu a dorit să facă publică valoarea tranzacţiei. The Book Depository , este o librărie online care se diferenţia de competitorii săi prin faptul că acoperea o arie largă de domenii, şi nu se rezuma să vândă doar bestsell-uri.

Oamenii din peste 100 de ţări, inclusiv România, pot comanda cărţi de pe site-ul britanic fără să plătească taxe suplimentare pentru transport. Mulţi clienţi şi-au exprimat îngrijorarea pe Twitter vizavi de o posibilă creştere a preţurilor în urma acestei afaceri. În plus, ei se tem că firma The Book Depository va renunţa la gratuitatea transportului.  

Chiar dacă reprezentanţii The Book Depository şi-au asigurat clienţii pe Twitter că „vor continua să opereze separat”, mulţi experţi şi-au exprimat îngrijorarea vizavi de posibila concentrare a industriei de vânzări online de cărţi în mâinile companiei Amazon.

Ne puteți urmări și pe Google News