Evenimentul Zilei > Politica > Alina Gorghiu: Singura discuție pe care am avut-o cu partidele din Parlament a fost de conturare a unei majorități. Nu s-a negociat niciun fel de funcție
Alina Gorghiu: Singura discuție pe care am avut-o cu partidele din Parlament a fost de conturare a unei majorități. Nu s-a negociat niciun fel de funcție

Alina Gorghiu: Singura discuție pe care am avut-o cu partidele din Parlament a fost de conturare a unei majorități. Nu s-a negociat niciun fel de funcție

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, la Realitatea TV, că PNL a avut discuții cu reprezentanți ai partidelor din Parlament pentru conturarea unei noi majorități parlamentare și "pentru îndepărtarea unui guvern toxic".

"Nu s-au negociat portofolii, nu s-a negociat niciun fel de funcție. Singura discuție pe care am avut-o cu UNPR, UDMR, și, de ce nu, mărturisesc, cu reprezentanți ai PSD, minorităților și altor partide din Parlament, a fost aceea de conturare a unei majorități parlamentare. Nu vând nici eu, nici copreședintele Vasile Blaga, pielea ursului din pădure. Am discutat concret de îndepărtarea unui guvern toxic", a subliniat Alina Gorghiu, la Realitatea TV.

"Este un premier învins. Porniți de la premisa că Victor Ponta este un învins în scaunul de la Palatul Victoria. Din momentul în care a preferat să își țină parlamentarii în scaune la votul pentru moțiunea de cenzură, Victor Ponta a pierdut ultim dram de demnitate pe care-l avea și a pierdut orice autoritate pe care credea că o mai are în fața propriului partid. Problema nu este decât la Victor Ponta, Și dacă până acum era dorința PNL, ca partid de opoziție, să ajungă la guvernare, acum este dublată această dorință de obligație. De obligație majoră pe care o avem pentru România. Avem obligație să dăm României un guvern credibil. Indiferent cine va face majoritatea parlamentară, indiferent cine va fi propunerea de premier, cu Victor Ponta nu mai putem funcționa. Este un premier lipsit de legitimitate, este un premier corupt, învins, compromis", a adăugat Alina Gorghiu.

"Se fac discuții, sunt parlamentari care nu doar că au votat moțiunea de cenzură, dar sunt parlamentari PSD care au ezitări, au îndoieli și știu că partidul se duce într-o direcție nepotrivită pentru PSD (…) care are nevoie de mai mult timp de cugetat. Este o stare de frământare, nemulțumire, așteptare în PSD și parcă toată lumea așteaptă să treacă această sesiune parlamentară, în ideea cumpărării de timp", a mai spus copreședintele PNL.

Alina Gorghiu a mai spus că îi dorește sănătate lui Victor Ponta, dar că acest fapt "nu are legătură cu discuția despre integritate". "Îi doresc toată sănătatea din lume, dar n-are legătură cu discuția despre integritate. În fiecare zi, în ciuda unei imposibilități de exercitare a mandatului de premier, dânsul intră ca persoană fizică, prin telefon, la diverse televiziuni explicând care este orizontul societății românești. Este un om obișnuit cu statutul de privilegiat", a mai afirmat copreședintele PNL.