Evenimentul Zilei > Politica > Alina Gorghiu: „Nu voi CANDIDA la Primăria Generală a Capitalei”
Alina Gorghiu: „Nu voi CANDIDA la Primăria Generală a Capitalei”

Alina Gorghiu: „Nu voi CANDIDA la Primăria Generală a Capitalei”

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a spus că nu își dorește să candideye pentru funcția de Primar General al Capitalei. Gorghiu a spus că în interiorul PNL există oameni care pot duce o astfel de campanie la bun sfârșit.

"Nu aș ezita să spun public dacă mi-aș dori să candidez la această funcție. Cred însă că bătălia pentru Capitală înseamnă o campanie foarte serioasă în interiorul PNL. Nu mi-am pus problema să candidez pentru Primăria Generală, dar colegi de-ai mei foarte bine pregătiți — vorbeați de Ludovic Orban mai devreme, eu vi-l reamintesc pe Cristian Bușoi, pe domnul Petre Roman, s-au înscris în această competiție internă", a spus Alina Gorghiu la postul public de televiziune.

De asemenea, Gorghiu a spus că strategia electorală a candidaților din București va suferi modificări după evenimentele legate de primarul Sorin Oprescu
Situația Primăriei Generale este deplorabilă, este aproape în incapacitate de plăți. Sunt companii în subordinea Primăriei care sunt într-o criză fără precedent”, a punctat Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu a mai spus că Primăria Generală îl are încă primar pe Sorin Oprescu și că nu se poate vorbi de un interimat până nu se va cunoaște situația juridică a acestuia. În opinia sa, Primăria Generală va trebui administrată de un interimar în așa fel încât cetățenii să nu sufere de pe urma reținerii lui Sorin Oprescu.

În ceea ce privește poziția PNL referitoare la preluarea conducerii de către viceprimarul Cornel Pieptea, copreședinta PNL a menționat că acest aspect va fi prezentat la momentul în care postul de primar general va fi vacant.
PNL își va asuma o poziție în momentul în care acest post va fi vacant. Pe logica legii, evident, unul dintre cei doi viceprimari va ocupa această poziție. Veți afla de la PNL dacă își asumă poziția de primar interimar în momentul la care vom ști dacă postul este vacant sau nu. Ar fi nu doar prematur, dar e ușor obscen să vorbesc despre ocuparea unei poziții care nu e liberă în acest moment”, a mai arătat Alina Gorghiu.