Alimente expirate

Alimente expirate

Etichetare necorespunzătoare, alimente expirate, comercializarea produselor în spaţii neautorizate sau folosirea unor ambalaje insalubre sunt doar câteva dintre neregulile depistate de inspectorii sanitar-veterinari în supermarket-urile din Bucureşti.

Ei au controlat luni 16 supermarketuri şi au dat 21 de amenzi, în valoare de peste 193.000 de lei, potrivit unui comunicat de presă al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentară (ANSVSA).

De asemenea, au fost reţinute de la consumul public aproximativ 58 de kilograme de carne, produse din carne, brânzeturi şi îngheţată şi alte 59 de kilograme de produse de origine nonanimală.

Termen depăşit şi la Albinuţa La supermarketul Albinuţa, situat în sectorul 2 al Capitalei cumpărătorii puteau pleca acasă cu produse  cu termen de valabilitate depăşit, în cazul în care nu verificau eticheta.

Ne puteți urmări și pe Google News

Amenzile aplicate de inspectorii ANSVSA la Albinuţa s-au ridicat la 20.000 de lei. Depozitare necorespunzătoare la General Nic

În sectorul 1, la General Nic, abaterile constatate au fost neîntreţinerea în condiţii de igienă a spaţiilor de prelucrare şi depozitare şi nerespectarea trasabilităţii produselor.

Sancţiuniel aplicate au constat în amendă în valoare de 15.000 lei, fiind  confiscate totodată peste 33 de kilograme de preparate din carne, carne porc congelată, brânzeturi, îngheţată şi alte 58 de kilograme de varză murată şi roşii. Produse neetichetate la Rainbow

Într-unul din supermarketurile Rainbow, din sectorul 1, o parte a produselor nu erau etichetate corespunzătoare sau nu aveau elemente de identificare.

Şi la Mega Image au fost aplicate amenzi de 20.000 de lei, pentru comercializarea de produse cu termen de valabilitate depăşit.

Alte supermarket-uri amendate au fost  Ivet Comprod, Rewe Romania, Billa Romania, Can Serv, Gimrom Holding,  La Fourmie sau Cris Internaţional.