Evenimentul Zilei > Politica > Alianță imorală înaintea alegerilor locale. Cine vrea să intre în joc pentru primărie
Alianță imorală înaintea alegerilor locale. Cine vrea să intre în joc pentru primărie

Alianță imorală înaintea alegerilor locale. Cine vrea să intre în joc pentru primărie

O mezalianță s-a născut la Constanța înainte unui eveniment electoral important.

Uniune ciudată la Constanța, în perspectiva alegerilor care vor avea loc în toamnă. Stelian Ion, membru USR, și țărănistul Tudorel Chesoi, fost avocat, respectiv fost consilier al primarului Radu Mazăre, aflat acum după gratii, își dau mâna și anunță unificarea dreptei în orașul de la malul Mării.

Stelian Ion, cel care vrea să devină primar al Constanței, și candidatul Alianței Naționale Țărăniste la primăria Constanța, Tudorel Chesoi, alături de reprezentanți ai PLUS au anunțat unirea dreaptei, un prim pas care să scoată PSD-ul din schemă după data de 27 septembrie, atunci când sunt programate alegerile locale.

Paradoxal, conferința a vut loc la data de 6 iulie, atunci când Sorin Strutinsky, prieten și partener de afaceri al lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, a fost condamnat la 10 ani și 8 lumi de închisoare de Curtea de Apel Constanța, pentru trafic de influență, conform psnews.ro.

Ion l-a ajutat pe Radu Mazăre, atunci când fostul primar a avut un conflict cu Feri Predescu, corespondent al „Evenimentului Zilei”. Ion a recunoscut că, aflat într-un parteneriat cu avocata Ioana Focșa, în cabinetul căreia își făcuse stagiatura, a participat la trei procese deschise de primarul Mazăre, în anii 2000.

Conform sursei citate, la Regia Autonomă a Domeniului Public și Privat a Primăriei Constanța există contractele prin care Stelian Ion a fost răsplătit de primarul Mazăre prin desemnarea ca avocat, ani mulți, la această Regie.

În 2019, Stelian Ion îl acuza „cu toată reponsabilitatea” pe președintele Klaus Iohannis pentru „numirea lui Nicolae Moga la Interne și a Ramonei Mănescu la Externe /…/ nu poți să nu te întrebi, din nou, cu cine joacă de fapt domnul președinte”, scria pe Facebook Stelian Ion.

„O spun cu toată responsabilitatea: senatorul PSD Moga a fost permanent alături de Mazăre și Nicușor Constantinescu la jefuirea bugetului Constanței timp de aproape două decenii și este, fără îndoială, unul dintre vinovații pentru decăderea acestui important oraș al României. E o comicărie de teatru absurd ca în timp ce justiția demantelează o mafie și îi bagă pe jupâni la pușcărie, locotenentul lor să devină șef peste poliție”, mai spunea Ion.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: