Alfred Baroti, regele bitcoinului din Cluj, mașini de sute de mii de euro. Cum l-a executat silit pe Neluțu Varga

Alfred Baroti, regele bitcoinului din Cluj, mașini de sute de mii de euro. Cum l-a executat silit pe Neluțu Varga Sursa foto: Arhiva EVZ

Alfred Baroti este un potent om de afaceri care se ocupa în trecut cu afaceri legate de bitcoin și are mașini după placul inimii. Foarte multe detalii despre afacerile pe care le desfășoară nu se cunosc. Cu toate acestea ar fi deținut monezi virtuale în valoare de milioane de euro.

De altfel, acesta ar avea și mai multe afaceri imobiliare, ar fi propietraul mai multor clădiri din centrul Clujului. Doar că de regulă afacerile lui sunt bine ascunse, dar bănoase. În acest moment, Alfred Baroti ne-a declarat că se ocupă cu afaceri în domeniul securității IT și, evident, crypto.

Mașini cu motoare puternice

Așa s-ar putea explica și ultima achiziție în materie de mașini. Vorbim despre un Lamborghini Urus care valorează nu mai puțin de 400.000 de euro. Pe de altă parte chiar dacă își ține afacerile departe de ochii lumii, Baroti a ajuns chiar în instanță cu unul dintre cei care îi datora bani. Este vorba despre Nelu Varga, patronal de la CFR Cluj, care ar fi luat împrumut de la Baroti bani în bitcoin. Vorbim de peste 1 milion de euro, care i-ar fi folosit la momentul 2019 lui Nelu Varga pentru diferite afaceri.

Doar că acesta a semnat un contract pentru banii împrumutați de la Baroti. De altfel în baza acelui contract, Nelu Varga l-a acuzat pe omul de afaceri de cămătărie. În momentul în care s-a văzut în imposibilitatea de a-i da banii înapoi, patronul de la CFR Cluj a formulat aceste acuzații în instanță.

Ne puteți urmări și pe Google News
Neluțu Varga

Sursa foto: Arhiva EVZ

Acuzații de cămătărie

Mai ales că asupra lui plana o executare silită. Baroti obținuse chiar și autorizația de a intra în încăperi. Vorbim cel mai probabil de casa lui Nelu Varga, de unde acesta urma să își ia banii. Doar că acest lucru nu s-a mai întâmplat.

În cele din umră, patronul CFR Cluj i-a dat înapoi banii lui Baroti, nu știm cum și prin ce metodă. Cert este că nicio instanță din România nu i-a dat dreptate în acest dosar.