Evenimentul Zilei > Actualitate > Alexandru Macedon, ÎNGROPAT de VIU? Cercetătorii au avansat o nouă IPOTEZĂ despre moartea sa
Alexandru Macedon,  ÎNGROPAT de VIU? Cercetătorii au avansat o nouă IPOTEZĂ despre moartea sa

Alexandru Macedon, ÎNGROPAT de VIU? Cercetătorii au avansat o nouă IPOTEZĂ despre moartea sa

Cel care a cauzat moartea marelui conducător Alexandru Macedon, zis şi Alexandru cel Mare, în anul 323 î.Hr. ar fi putut fi Sindromul Guillain-Barrè, o boală foarte rară autoimună provocată de o infecţie cu bacteria Campylobacter pylori, dificil de relevat, cu atât mai greu cu cât se pare că acesta a fost îngropat de viu.

Şi ca acest lucru să fie demonstrat, corpul său nu a arătat semne ale clasicei descompuneri, nici după 6 zile de la moarte.

STUDIUL: Ipoteza a fost avansată de către Katherine Hall, cercetătoare de la Dunedin School of Medicine a Universităţii din Otago (Noua Zeelandă) şi publicată pe The Ancient History Bulletin. Patologia de care se vorbeşte deranjează sistemul nervos periferic şi poate duce la o paralizie completă, dificil de descoperit. Din această cauză marele conducător macedonean ar fi fost îngropat când încă era viu.

Alexandru Macedon a strâns bunuri şi o avere în valoare de 160.000 talanţi persani ($ 280.000.000), s-a ales după bătălia de la Issus cu soţia lui Darius, cu cele două fiice ale sale şi cu un harem regal format din 360 concubine şi 400 eunuci, titrează Metronews.

Alexandru cel Mare, cunoscut și sub numele de Alexandru Macedon, Alexandru al III-lea al Macedoniei sau Alexandros III Philippou Makedonon, rege al Macedoniei, a fost unul dintre primii mari strategi și conducători militari din istorie.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: