Presa din Israel anunță că informaţiile furnizate de Mossad autorităților din Danemarca au ajutat la destructurarea unei puternice celule teroriste, informează Radio România Actualități.

Sâmbătă seară, televiziunea israeliană a relatat despre cum Mossadul ar fi ajutat autorităţile daneze să neutralizeze o celulă teroristă care pregătea o serie de atentate de mare amploare. Responsabili de securitate din Copenhaga au arestat teroriştii şi au confiscat armele acestora.

Încă din luna iulie, Yossi Cohen, directorul Mossadului, a dat asigurări că va furniza informaţii vitale pentru a dejuca planurile teroriștilor de a ataca avioanele de linie din întreaga lume.

Israelul a dezvăluit că a furnizat informaţiile necesare împiedicării unui atac ISIS asupra unui avion de linie al Emiratelor Arabe Unite, care zbura pe ruta Sydney – Abu Dhabi. La o conferință pe teme de securitate, premierul Benjamin Netanyahu a declarat că Israelul a utilizat capacitatea de securitate cibernetică pe care o deține pentru a împiedica zeci de atacuri ale organizaţiei teroriste Stat Islamic, plănuite a avea loc în lumea întreagă.

Agenția Mossad a fost înființată pe 13 decembrie 1949 și tocmai ce a aniversat 70 de ani de existenţă. Este considerat printre cele mai puternice servicii de spionaj din lume.