Evenimentul Zilei > EVZ Special > Alertă teroristă în Danemarca. Ajutorul primit de la Mossad a fost crucial
Alertă teroristă în Danemarca. Ajutorul primit de la Mossad a fost crucial

Alertă teroristă în Danemarca. Ajutorul primit de la Mossad a fost crucial

Pericolul terorist pândește orice țară de pe glob. Practic, nimeni nu se mai poate considera de neatins.

Presa din Israel anunță că informaţiile furnizate de Mossad autorităților din Danemarca au ajutat la destructurarea unei puternice celule teroriste, informează Radio România Actualități.

Sâmbătă seară, televiziunea israeliană a relatat despre cum Mossadul ar fi ajutat autorităţile daneze să neutralizeze o celulă teroristă care pregătea o serie de atentate de mare amploare. Responsabili de securitate din Copenhaga au arestat teroriştii şi au confiscat armele acestora.

Încă din luna iulie, Yossi Cohen, directorul Mossadului, a dat asigurări că va furniza informaţii vitale pentru a dejuca planurile teroriștilor de a ataca avioanele de linie din întreaga lume.

Israelul a dezvăluit că a furnizat informaţiile necesare împiedicării unui atac ISIS asupra unui avion de linie al Emiratelor Arabe Unite, care zbura pe ruta Sydney – Abu Dhabi. La o conferință pe teme de securitate, premierul Benjamin Netanyahu a declarat că Israelul a utilizat capacitatea de securitate cibernetică pe care o deține pentru a împiedica zeci de atacuri ale organizaţiei teroriste Stat Islamic, plănuite a avea loc în lumea întreagă.

Agenția Mossad a fost înființată pe 13 decembrie 1949 și tocmai ce a aniversat 70 de ani de existenţă. Este considerat printre cele mai puternice servicii de spionaj din lume.