Evenimentul Zilei > International > Alertă teroristă cu ocazia alegerilor. Se planificau atentate cu bombă
Alertă teroristă cu ocazia alegerilor. Se planificau atentate cu bombă

Alertă teroristă cu ocazia alegerilor. Se planificau atentate cu bombă

Poliţia indoneziană a instituit marţi o alertă teroristă în capitala Jakarta, după anunţarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale.

Alertă teroristă. Preşedintele în exerciţiu al Indoneziei, Joko Widodo, şi-a proclamat victoria, însă realegerea sa a fost deja contestată de contracandidatul Prabowo Subianto, care a declarat că nu acceptă rezultatele oficiale, deoarece consideră că au existat mari nereguli în procesul de votare, informează agerpres.ro.

Marţi după amiaza, sute de protestatari au început să se adune în faţa sediului organismului de supraveghere electorală, însă nu s-au înregistrat violenţe, deoarece poliţia şi armata au desfăşurat efective pentru prevenirea incidentelor.

Generalul de brigadă Dedi Prasetyo, purtătorul de cuvânt al poliţiei, a precizat că starea de alertă intră în vigoare marţi şi va continua până sâmbătă, deoarece unii militanţi planificau atentate cu bombe în timpul manifestaţiilor anunţate de contestatarii rezultatelor.

Comisia electorală a anunţat rezultatele alegerilor prezidenţiale marţi, cu o zi mai devreme decât era prevăzut, dar potrivit lui Prasetyo, pericolul unor atentate nu este exclus."Atacurile teroriste sunt o ameninţare reală, în special după ce am arestat mulţi militanţi care intenţionau să organizeze atacuri teroriste pe 22 mai", a spus el.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: