Evenimentul Zilei > Actualitate > Avem sau nu coronavirus în București?! Suspecții, ținuți într-un loc secret din Capitală
Avem sau nu coronavirus în București?! Suspecții, ținuți într-un loc secret din Capitală

Avem sau nu coronavirus în București?! Suspecții, ținuți într-un loc secret din Capitală

Primarul general al Capitalei a făcut un anunț neașteptat: doi bărbați suspecți de infecție cu coronavirus sunt plasați în carantină într-o locaţie secretă din București!

Gabriela Firea a explicat și de ce tot acest mister din jurul cazului: pentru a-i proteja pe cei doi cetățeni români! Din câte se pare, românii s-au întors duminică din China, cu un avion pus la dispoziție de Uniunea Europeană, prin Mecanismul de Protecţie Civilă.

„Starea de sănătate a celor doi bărbaţi este bună şi nu sunt confirmaţi până în acest moment cu coronavirus. Cele două persoane sunt asimptomatice, sunt în curs de testare şi, conform procedurilor, vor rămâne încă 14 zile sub supraveghere medicală într-un spaţiu special destinat din Bucureşti, în care sunt respectate condiţiile de izolare. Ministerul Sănătăţii va informa cu privire la starea de sănătate a celor doi cetăţeni”, se arată într-un comunicat al MS.

Informațiile sunt că cei doi bărbați au fost extrași din oraşul Yichang, provincia Hubei, anunță Antena 3. Ei au părăsit China cu un zbor organizat de către Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Ulterior, au ajuns în Germania, la Berlin, de unde o aeronavă i-a preluat și  adus la București.