Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă! Românii care vin din nordul Franței și Madrid intră în carantină totală!
Alertă! Românii care vin din nordul Franței și Madrid intră în carantină totală!

Alertă! Românii care vin din nordul Franței și Madrid intră în carantină totală!

Noi măsuri de carantină se aplică celor care vin din nordul Franței și din Spania, zona Madrid. Aceste măsuri sunt luate după ce valul de români venit din Italia a luat prin surprindere autoritățile, care nu au știut să-l gestioneze corect.

Noi măsuri de prevenire a extinderii coronavirusului au fost luate aseară, după cum a anunțat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătar.

Acesta a explicat la RRA ce înseamnă și care sunt zonele pentru care se va extinde carantina:

„Înseamnă că vom extinde și zona galbenă, și zona roșie. Zona roșie va cuprinde va cuprinde și nordul Franței, Madridul, iar restul din Franța, Germania și Spania, va fi zonă galbenă. Adică cei care vor veni de acolo vor avea, în țară, regim de izolare la domiciliu, pentru cei din zona galbenă, iar pentru cei din zonele roșii, carantină instituţionalizată.

RRA: Adică de mâine, asta e o ştire, de mâine, cine vine din nordul Franței și din Madrid, intră automat în carantină?

Nelu Tătaru: Urmează ca mâine dimineață să facem şi acest ordin în care să lărgim aria care să cuprindă definiția de caz.”

Potrivit RRA, în Spania, „criza coronavirusului este din ce în ce mai gravă, iar spitalele din Madrid se pregătesc pentru cazuri numeroase de pacienți infectați. Operațiile programate și consultațiile externe au fost amânate, iar personalul și toate resursele sunt mobilizate pentru a face față epidemiei.

De mâine (azi – n.n.), sute de mii de elevi și studenți rămân acasă, timp de două săptămâni, deoarece școlile și universitățile se închid în regiunile Madrid și La Rioja, precum și în provincia Álava din Țara Bascilor.”

România intră în Scenariul 2 de gestionare a epidemiei cu coronavirus elaborat de Centrul European pentru Prevenția și Controlul Bolilor, o agenție a Uniunii Europene.

Scenariul 2 presupune adoptarea în continuare a măsurilor de control a adunărilor publice și a cursurilor școlare, dar și faptul…

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE