Decizia este luată după ce nordul Bulgariei a fost declarat zonă calamitată “de pestă porcină africană”, iar autoritățile din țara vecină iau măsuri pentru limitarea răspândirii acesteia.

Autoritățile de frontieră bulgare au informat Poliţia de Frontieră Română, prin Centrul Comun de Contact Giurgiu-Ruse, despre faptul că în țara vecină se iau măsuri aspre pentru limitarea răspândirii pestei porcine, după ce multe regiuni din partea de nord a Bulgariei au fost declarate zone calamitate de ,,pesta porcină africană”. Garda de Coastă  arată că, în acest sens, autorităţile bulgare interzic importurile de materii prime sau produse alimentare de origine animală care conțin carne de porc sau diferite alte produse din porc, cu excepția cazului în care acestea sunt însoțite de o documentație veterinară corespunzătoare.

 

Cetățenii români care se prezintă la punctele de trecere a frontierei româno-bulgare pentru a intra înBulgaria sunt atenționați că pot fi supuși controlului fizic al mijlocului de transport, urmărindu-se identificarea materiilor prime și a produselor de origine animală, în vederea confiscării acestora. Pentru evitarea aglomerărilor, Garda de Coastă recomandă turiștilor tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

 

Pe raza județului Constanţa, la graniţa cu Bulgaria, sunt cinci puncte de trecere a frontierei cu specific rutier, în total, fiind disponibile 9 benzi de control pe sensul de intrare în țară, respectiv 10 benzi pe sensul de ieşire, astfel:  PT. Vama Veche – Durankulak; PTF Negru Vodă-Kardam, PTF Ostrov-Silistra, PTF Lipnița –Kanardja și PTF Dobromir-Krushari. Ultimele două fiind pentru autoturisme cu greutate totală maxim admisă de 3,5 tone, iar programul de funcționare este de la ora 08:00 la ora 20:00.

 

Te-ar putea interesa și: