Este vorba de județele Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Tulcea și zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov, Buzău, unde vizibilitatea va fi redusă spre zero, vântul va bate cu 100-120 km/h și se vor înregistra ninsori.

„Atenționăm că în zonele aflate sub cod roșu se poate lua oricând decizia închiderii totale a circulației rutiere pentru toate categoriile de autovehicule. Recomandăm conducătorilor auto ca pe drumurile aflate sub cod portocaliu și roșu, să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să aibă autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate”, se arată în comunicat.

Până acum, rafalele puternice de vânt au dus la întreruperea curentului electric în 15 localităţi din Maramureș.

Totodată, o persoană a fost uşor rănită, miercuri seara, în oraşul Sânnicolau Mare, după ce zidul unei construcţii vechi s-a prăbuşit, din cauza rafalelor de vânt.

Pe de altă parte, aproximativ 900 de consumatori din judeţul Bistriţa-Năsăud au rămas, miercuri, fără energie electrică, din cauza defecţiunilor cauzate de rafalele de vânt puternic, potrivit datelor comunicate de Instituţia Prefectului.

Te-ar putea interesa și: