Evenimentul Zilei > Vremea > Alerta meteorologilor. Următoarele 48 de ore vor fi marcate de urgia naturii
Alerta meteorologilor. Următoarele 48 de ore vor fi marcate de urgia naturii

Alerta meteorologilor. Următoarele 48 de ore vor fi marcate de urgia naturii

Vijelii, grindină și ploi torențiale. Sunt fenomenele meteo care vor afecta azi, mâine și miercuri 40 de județe ale țării, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

Practic, azi la ora 10 a intrat în vigoare atenționarea de Cod Galben pentru majoritatea regiunilor țării. Alerta va dura până miercuri, la ora 23. 

Dobrogea e singura zonă a țării ferită de aceste manifestări ale naturii, mai spus specialiștii, conform Agerpres.

Cantitățile de apă care vor cădea în acest interval vor fi cuprinse între 15 și 25 de litri pe metrul pătrat, dar vor fi și zone în care va ploua atât de mult încât se vor înregistra până la 40 de litri pe metrul pătrat.

Nu în ultimul rând este de remarcat, azi după-amiază disconfortul termic accentuat. Indicele temperatură-umezeală va atinge și chiar va depăși pragul critic de 80 de unități. 

Mare atenția mai ales azi, în a doua parte a zilei, arată meteorologii, în privința manifestărilor violente ale vremii. Țara va fi măturată de vijelii și de ploi torențiale. Vor fi și zone în care se așteaptă căderi de grindină. 

Azi, în a doua parte a zilei, dar și mâine, până la ora 10 dimineața, Oltenia, la care se adaugă nordul și vestul Munteniei, se vor afla sub spectrul furtunilor. 

Meteorologii mai spun că, în funcție de felul în care se vor desfășura coloanele de aer, se vor emite atenționări punctuale. 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.