Oficiul de Meteorologie a emis, pentru luni și marți, avertizări privind întreruperea transporturilor și a curentului electric. Garda de Coastă a atenționat comunitățile de pe țărm să aibă grijă, după o operațiune o operațiune de căutare și salvare eșuată, un bărbat fiind măturat de valurile furioase ale mării.

Vântul va sufla cu forța unui uragan, valurile atingând și 50 de metri înălțime. Această ”bombă meteorologică” se va combina cu furtuna Brendon, potrivit meteorologilor britanici.

Până marți, cele mai puternice rafale sunt prognozate de-a lungul coastei de sud a Angliei, de-a lungul canalului, sud-vestului și sud-vestului Țării Galilor.

Vântul  puternic și ploile abundente au afectat, sâmbătă, Scoția, provocând închideri rutiere și perturbări ale căilor ferate. Iar duminică au fost anulate trecerile de feribot între Irlanda de Nord și Scoția.

Agenția pentru Mediu a avertizat că râurile din sud estul Angliei pot ieși, marți și miercuri, din matcă, provocând inundații, în urma ploilor abundente și a vântului puternic.