Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă maximă la Penitenciarul Gherla. Şapte gardieni sunt cercetaţi disciplinar
Alertă maximă la Penitenciarul Gherla. Şapte gardieni sunt cercetaţi disciplinar

Alertă maximă la Penitenciarul Gherla. Şapte gardieni sunt cercetaţi disciplinar

Comisia de disciplină a dispus cercetarea a şapte angajaţi de la Penitenciarul Gherla pentru neglijență și superficialitate în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu.

Ancheta are loc după tentativa de evadare din decembrie 2019, când un deținut a făcut o gaură în peretele celulei.

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP)  a transmis, vineri, după tentativa de evadare, că s-a dispus și reinstruirea întregului personal din sectorul operativ, la nivel național, cu privire la modalitatea de îndeplinire a atribuțiilor de serviciu.

„În data de 12 decembrie 2019, la nivelul Penitenciarului Gherla a fost înregistrată o tentativă de evadare și s-a dispus efectuarea de cercetări privind modul de producere a incidentului. A fost sesizată comisia de disciplină împotriva a șapte angajați, cu funcții de execuție și conducere, pentru efectuarea cu neglijență și superficialitate a atribuțiilor de serviciu. De asemenea, s-a dispus reinstruirea întregului personal din sectorul operativ, la nivel național, cu privire la modalitatea de îndeplinire a atribuțiilor de serviciu”, se arată în comunicatul ANP.

„Totodată, se continuă activitatea de evaluare și monitorizare a directorului adjunct al Penitenciarului Gherla pentru siguranța deținerii și regim penitenciar pentru implicarea în procesul de coordonare, îndrumare, control și instruire a personalului din subordine”, se mai arată în comunicatul ANP.

La data de 12 decembrie 2019 a fost înregistrată o tentativă de evadare la Penitenciarul Gherla, unde un deţinut a încercat să evadeze prin perforarea peretelui camerei de deținere, utilizând un obiect ascuțit improvizat. „Tentativa s-a concretizat într-o scobitură, cu dimensiunea de 46 cm/27cm/33cm, în peretele camerei, iar nu într-un tunel, așa cum, în mod eronat, s-a vehiculat în spațiul public”, au menționat reprezentanții ANP, potrivit digi24.ro

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: