Ancheta are loc după tentativa de evadare din decembrie 2019, când un deținut a făcut o gaură în peretele celulei.

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP)  a transmis, vineri, după tentativa de evadare, că s-a dispus și reinstruirea întregului personal din sectorul operativ, la nivel național, cu privire la modalitatea de îndeplinire a atribuțiilor de serviciu.

„În data de 12 decembrie 2019, la nivelul Penitenciarului Gherla a fost înregistrată o tentativă de evadare și s-a dispus efectuarea de cercetări privind modul de producere a incidentului. A fost sesizată comisia de disciplină împotriva a șapte angajați, cu funcții de execuție și conducere, pentru efectuarea cu neglijență și superficialitate a atribuțiilor de serviciu. De asemenea, s-a dispus reinstruirea întregului personal din sectorul operativ, la nivel național, cu privire la modalitatea de îndeplinire a atribuțiilor de serviciu”, se arată în comunicatul ANP.

„Totodată, se continuă activitatea de evaluare și monitorizare a directorului adjunct al Penitenciarului Gherla pentru siguranța deținerii și regim penitenciar pentru implicarea în procesul de coordonare, îndrumare, control și instruire a personalului din subordine”, se mai arată în comunicatul ANP.

La data de 12 decembrie 2019 a fost înregistrată o tentativă de evadare la Penitenciarul Gherla, unde un deţinut a încercat să evadeze prin perforarea peretelui camerei de deținere, utilizând un obiect ascuțit improvizat. „Tentativa s-a concretizat într-o scobitură, cu dimensiunea de 46 cm/27cm/33cm, în peretele camerei, iar nu într-un tunel, așa cum, în mod eronat, s-a vehiculat în spațiul public”, au menționat reprezentanții ANP, potrivit digi24.ro

Te-ar putea interesa și: