Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă MAE! S-a închis frontiera! Români, evitați această graniță, este periculos!
Alertă MAE! S-a închis frontiera! Români, evitați această graniță, este periculos!

Alertă MAE! S-a închis frontiera! Români, evitați această graniță, este periculos!

Este alertă de la MAE, transmisă pe fondul tensiunilor provocate de o decizie luată de Ankara.

Turcia a decis să permită refugiaților sirieni (și nu numai) să pornească spre Europa, drept pentru care convoaie întregi de migranți au luat drumul granițelor de vest.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Grecia că, în conformitate cu datele transmise de oficialităţile elene, începând de sâmbătă dimineaţa frontiera terestră dintre Grecia şi Turcia, în zona Kastanies (regiunea Evros), va fi închisă circulaţiei tuturor categoriilor de persoane şi mărfuri.

Potrivit comunicatului MAE, oficialii eleni au declarat că vor fi adoptate măsuri de control sporite pe sectoarele de frontieră terestră/ maritimă cu Turcia.

Aceste măsuri sunt anunţate pentru o perioadă nedeterminată de timp, nefiind indicată data la care punctele de trecere a frontierei vor redeveni operaţionale şi circulaţia de persoane/ bunuri va fi reluată. Persoanele şi autovehiculele care urmau să tranziteze această zonă sunt redirecţionate să îşi continue călătoria prin Bulgaria.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106774035) şi ale Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088), apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă (+306978996222) şi al Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).