Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă la școală! Un copil de 12 ani a încercat să se sinucidă UPDATE
Alertă la școală! Un copil de 12 ani a încercat să se sinucidă UPDATE

Alertă la școală! Un copil de 12 ani a încercat să se sinucidă UPDATE

Un copil a vrut să își pună, marți dimineața, capăt zilelor. Acesta s-a aruncat în gol de la etajul școlii în care învăța. Are numai 12 ani.

UPDATE ora 12:00  Pe lângă IPJ și ISJ, care efectuează propriile anchete în cazul elevului, de 12ani, care a vrut să se sinucidă, aruncându-se de la etajul al doilea al Liceului George Călinescu, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța s-a autosesizat și a trimis specialiștii la școală și la părinții copilului.

”Referitor la cazul elevului în vârstă de 12 ani de la Liceul George Călinescu care s-a aruncat în gol de la etajul al II-lea, facem următoarele precizări:

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța s-a autosesizat urmare a informației transmise de mass media și, în cursul dimineții, Echipa Mobilă formată dintr-un psiholog și un asistent social s-a deplasat la Liceul George Călinescu.

Specialiștii noștri au stat de vorbă cu directorul unității de învățământ, cadrele didactice, inspectorul școlar și colegii elevului. Echipa mobilă s-a deplasat și la domiciliul elevului, purtând discuții cu vecinii.

Specialiștii noștri nu au putut discuta cu familia elevului, părinții fiind în stare de șoc. Specialiștii DGASPC Constanța au mers și la Spitalul de Urgență unde se află internat băiatul. Părinții se află acolo, sunt alături de el.

Prin specialiștii noștri, ținem legătura cu Inspectoratul Școlar și cadrele didactice, oferindu-ne tot sprijinul pentru consilierea și securizarea emoțională a colegilor adolescentului.

DGASPC Constanța monitorizează cazul și, împreună cu organele de cercetare și reprezentanții liceului, încercăm să aflăm ce anume l-a determinat pe adolescent să facă un astfel de gest”.

Surse din anchetă spun că minorul nu ar fi avut probleme nici în familie, părinții fiind cunoscuți ca o familie obișnuită, cu care vecinii au o relație de respect reciproc.

 

PDATE 8:45  IPJ Constanța informează: ”În această dimineață, în jurul orei 07.50, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție au fost sesizați cu privire la faptul că un băiat,  de 12 ani, elev al Liceului „George Călinescu” din municipiul Constanța, ar fi căzut de la etajul 2 al unității de învățământ. Copilul a suferit multiple traumatisme și a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. Polițiștii constănțeni efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul. Conform primelor cercetări desfășurate, elevul s-ar fi aruncat de la etajul 2”. În aceste momente polițiștii audiază martorii la incident și vizualizează imaginile de pe camerele de supraveghere din școală pentru a stabili dacă elevul a s-a aruncat cu intenție de la etaj.

„Pompierii ISU Dobrogea au fost solicitați să intervina la un copil căzut de la înălțime, la Liceul George Calinescu din Constanța. Acesta are 12 ani. La fața locului  smurd SMURD B și SMURD C din cadrul detașamentului Palas. Din primele informații, băiatul este conștient. Acesta a căzut de la etajul 2 al liceului”, transmit reprezentanții ISU Dobrogea.

Sursele Evz.ro arată că minorul a avut o tentativă de suicid. ISJ Constanța confirmă tentativa de sinucidere din școală: ”Un elev de clasa a VI-a de la Liceul Teoretic G. Călinescu Constanța s-a aruncat de la o fereastră de pe holul instituției (etaj 2) în această dimineață. În prezent, echipajele SMURD sunt la fața locului, alături de reprezentanții ISJ”.

Copilul a fost transportat la Spitalul Județean Constanța cu multiple traumatisme. În cauză, Poliția a deschis o anchetă și efectuează investigații pentru a afla de ce a recurs copilul la gestul extrem.